Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπαράζ “λουκέτων” και διώξεις στην Ιρλανδία: Αρουραίοι, παράσιτα, μύγες και άλλες υγειονομικές παραβάσεις.

ΑρχικήΝέαΜπαράζ "λουκέτων" και διώξεις στην Ιρλανδία: Αρουραίοι, παράσιτα, μύγες και άλλες υγειονομικές παραβάσεις.
spot_img
spot_img

cibum team


Η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) εξέδωσε τέσσερις εντολές κλεισίματος και μία εντολή απαγόρευσης σε πέντε επιχειρήσεις τροφίμων τον Σεπτέμβριο.

Η αποτυχία της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων δεν θα γίνει ανεκτή, δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας FSAI, Dr Pamela Byrne.

Οι εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν βάσει του νόμου του FSAI του 1998 σχετικά με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα.

Το κατάστημα ξηρών αγαθών στο εστιατόριο La Cave στο Δουβλίνο έκλεισε, όταν οι επιθεωρητές βρήκαν στοιχεία για “δραστηριότητα αρουραίων”, κηλίδες λίπους σε πιάτα και έλλειψη συντήρησης ρουτίνας.

Μια μονάδα παραγωγής της εταιρείας Kra, στο Επιχειρηματικό Πάρκο Midleton, έκλεισε επειδή “δεν υπήρχαν επαρκείς διαδικασίες για τον έλεγχο των παρασίτων”.

Δύο εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν μέσα στο 2020 στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων σχετικά με την Ενωσιακή Νομοθεσία για τα τρόφιμα.

Ο χώρος παρασκευής τροφίμων στο Bar Thurles έκλεισε για υγειονομικές παραβάσεις.

Το Domenico Take Away, έκλεισε επειδή βρέθηκαν μύγες σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειών επαφής με τα τρόφιμα. Επίσης, βρέθηκαν περιττώματα ποντικιών σε αποθηκευτικό χώρο τροφίμων. Η εντολή άρθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, εκδόθηκε μια διαταγή απαγόρευσης για το Brazuca Market, η οποία επιφέρει περιορισμούς ως προς τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η επιχείρηση τιμωρήθηκε επειδή οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν παρεκκλίσεις ως προς τις διαδικασίες παραγωγής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των τροφίμων, καθώς και έλλειψη ιχνηλασιμότητας. Η εντολή άρθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας σχετικά, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του FSAI Dr Pamela Byrne δήλωσε στην Ιρλανδική Independent: «Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη νομική τους ευθύνη για να διασφαλίσουν ότι προστατεύουν την υγεία των καταναλωτών σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα.»

«Αποτελεί συνεχή απογοήτευση το ότι κάθε μήνα οι επιθεωρητές τροφίμων διαπιστώνουν σοβαρές μη συμμορφώσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων οι οποίο μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.»

«Οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις τους διαθέτουν τις κατάλληλες διαδικασίες διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο παρασίτων και τις βέλτιστες πρακτικές υγιεινής ανά πάσα στιγμή. Επίσης, είναι ευθύνη όλων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων τροφίμων να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση τροφίμων τους είναι εγγεγραμμένη και λειτουργεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας για τα τρόφιμα».

Tο Σεπτέμβρη ασκήθηκε δίωξη και σε μία μη καταχωρημένη επιχείρηση τροφίμων που εμπλέκεται στη μεταφορά βοείου κρέατος. Ακολούθησε έρευνα της FSAI σε συνεργασία με κτηνιατρικούς επιθεωρητές.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα