Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλαπλή επιδημία Salmonella Thompson που συνδέεται με θαλασσινά

ΑρχικήΝέαΠολλαπλή επιδημία Salmonella Thompson που συνδέεται με θαλασσινά
spot_img

cibum team

Κρούσματα σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες το CDC, σύμφωνα με το οποίο έχουν δηλητηριαστεί 104 άνθρωποι αλλά ο αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. 19 από τους αρρώστους χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στις συνεντεύξεις όλα τα θύματα είπαν ότι κατανάλωσαν θαλασσινά είτε ωμά ως σούσι είτε μαγειρεμένα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θαλασσινά στα περισσότερα εστιατόρια και παντοπωλεία όπου έτρωγαν ή ψώνιζαν οι άρρωστοι, ήταν της εταιρείας Northeast Seafood Products, με έδρα το Ντένβερ η οποία και προχώρησε σε ανάκληση όλων των προϊόντων της.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων βρήκε το στέλεχος της σαλμονέλας στην εγκατάσταση Northeast Seafood Products κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης, όπως ανέφερε το CDC.

Οι περισσότεροι που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα παρουσιάζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι έξι ώρες έως έξι ημέρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως τέσσερις έως επτά ημέρες. Οι περισσότεροι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, αν και μερικοί μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα