Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι έδειξε ο έλεγχος των Ευρωπαίων στις γαλακτοβιομηχανίες της Πορτογαλίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι έδειξε ο έλεγχος των Ευρωπαίων στις γαλακτοβιομηχανίες της Πορτογαλίας
spot_img

Έλεγχος της Ευρώπης στην παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Πορτογαλία

Δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση με τα αποτελέσματα ελέγχου στην Πορτογαλία που διενεργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2024. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθεί η λειτουργία των επίσημων ελέγχων για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων για ανθρώπινη κατανάλωση.

- Advertisement -

ΝΑΙ ΜΕΝ… ΑΛΛΑ

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους επιθεωρητές, η δομή και η οργάνωση της αρμόδιας αρχής και το ισχύον σύστημα επίσημου ελέγχου, παρέχει επαρκές πλαίσιο για τον προγραμματισμό και την εφαρμογή των ελέγχων επί των γαλακτοκομικών προϊόντων εκμεταλλεύσεων και εγκαταστάσεων. Το σύστημα έγκρισης φαίνεται που εφαρμόζεται σωστά στην ηπειρωτική χώρα στις περιοχές που επισκέφθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, στις Αζόρες, τα κέντρα συλλογής γάλακτος με ελεγχόμενη θερμοκρασία δεν ήταν εγκεκριμένα.

Επίσης τηρούνται οι προβλεπόμενες συχνότητες διεξαγωγής των ελέγχων στις γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις και τις εγκαταστάσεις μεταποίησης και καλύπτουν όλες τις νομικές απαιτήσεις ενώ και το σύστημα ελέγχου για την καταμέτρηση των αιμοπεταλίων, των σωματικών κυττάρων και των ανασταλτικών
υπολειμμάτων ουσιών έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται ικανοποιητικά. Ωστόσο, οι έλεγχοι για τις
συμμορφώσεις των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων σχετικά με τις διαδικασίες Ανάλυσης Κινδύνου και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν σε επαρκές βάθος και δεν
εντοπίστηκαν όλες οι σχετικές ελλείψεις (ιδίως σε σχέση με τα μικροβιολογικά κριτήρια).
Η έκθεση περιέχει συστάσεις προς τις πορτογαλικές αρχές για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν.

https://ec.europa.eu/food/audits-analysis/audit-report/details/4850

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα