Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για τσουρέκι τύπου Ντουμπάι – Το μοντέρνο επιδόρπιο του Πάσχα 2025 αποκλειστικά στο CIBUM

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για τσουρέκι τύπου Ντουμπάι - Το μοντέρνο επιδόρπιο του Πάσχα 2025 αποκλειστικά στο CIBUM
spot_img

Η απόλυτη συνταγή για σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι Dubai

Της Χριστίνας Bors

- Advertisement -

Κάθε χρόνο το Πάσχα οι γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου μας, μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας.  Φέτος μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι είναι η χρονιά της σοκολάτας Ντουμπάι η οποία έχει γίνει διάσημη σε χρόνο ρεκόρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αρέσει πολύ στους νέους.

Aποκλειστικά για το Πάσχα του 2025 το CIBUM επινόησε ένα πρωτοποριακό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα 2025: το τσουρέκι Dubai εμπνευσμένο από τη διάσημη σοκολάτα Ντουμπάι. Είναι ένα τσουρέκι γεμιστό με κρέμα φιστικιού το οποίο είναι το βασικό στοιχείο που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Αν θέλετε να εντυπωσιάζετε τους αγαπημένους σας με ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για γεμιστό τσουρέκι Ντουμπάι και φέρτε μια εξωτική πινελιά στο τραπέζι σας.

Τσουρέκι Ντουμπάι με κρέμα φιστικιού

Η λεπτή και εκλεπτυσμένη γεύση της κρέμας φιστικιού ταιριάζει τέλεια με την αφράτη και αρωματική ζύμη.
Υλικά:
1. Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
200 ​​γρ. ζάχαρη
500 ml γάλα χλιαρό
5 κρόκους αυγού
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 ml. καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
50 γρ μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
τριμμένο ξύσμα από ένα λεμόνι

2. Για την κρέμα φιστικιού:
200 γρ φιστίκια ωμά (ανάλατα)
150 γρ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

3. Για τη γέμιση του τσουρεκιού:
150 γρ φιστίκια ψημένα και ψιλοκομμένα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο (για έντονη γεύση σοκολάτας)
50 γρ. κατεψυγμένο φύλλο καταϊφι ψημένο σε ένα κουταλάκι βούτυρο
50 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τους κρόκους και το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το λάδι και αρχίζουμε να ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα της μαγιάς.
2. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Η κρέμα φιστικιού είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για γέμιση τσουρεκιού, αλλά και για άλλα επιδόρπια, όπως κέικ ή τάρτες. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να αποκτήσετε μια λεία και γευστική κρέμα. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε την πάστα φιστίκιου και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η κρέμα βελουδένια.
4. Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο. Αλείφουμε τα δύο φύλλα με την κρύα κρέμα φιστικιού και μετά πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα φιστίκια, τη ζάχαρη, το κακάο και το ψημένο φύλλο καταϊφι.
Κάνουμε δύο ρόλα από τα δύο μας φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Αφήνουμε τα δύο μας τσουρέκια να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά ακόμα.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Αλείφουμε επιφανειακά τα δύο τσουρέκια με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας

Μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα – Απαγορευτική για τα παιδιά σύμφωνα με ειδικούς

Συμβουλές για τοξικές ουσίες στις βρεφικές και παιδικές τροφές

Δέκα διαφορετικά φυτοφάρμακα σε δημοφιλή μάρκα μούσλι που πωλείται και στην Ελλάδα – Τι έδειξε το εργαστηριακό τεστ του Ökotest

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και υπερβολική ζάχαρη έδωσαν στο συγκεκριμένο μούσλι μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα που μπήκαν στο μικροσκόπιο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα