Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φιλόζωοι και κρεατοφάγοι: Η μεγάλη αντίφαση

ΑρχικήΟικιακάΦιλόζωοι και κρεατοφάγοι: Η μεγάλη αντίφαση
spot_img

cibum team

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Future Normal και της The Vegan Society, διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί Βρετανοί που τρώνε κρέας αισθάνονται.. υποκριτές επειδή αν και αγαπούν τα ζώα… τα τρώνε.

Όταν ρωτήθηκαν πόσο έντονα συμφωνούν με τη δήλωση «είναι υποκριτικό να τρώμε ορισμένα ζώα, όπως χοίρους, ενώ αγαπάμε άλλα, όπως τα σκυλιά, και τα διατηρούμε ως κατοικίδια ζώα» – το 47,8% των ερωτηθέντων είτε ελαφρώς είτε πιο έντονα συμφώνησε, με τα ποσοστά να φτάνουν το 33,2% και το 14,6% αντίστοιχα.

Οι ενοχές των κρεατοφάγων

Οι ερωτηθέντες φιλόζωοι και κρεατοφάγοι, απάντησαν επίσης για το εάν αισθάνονται ποτέ ένοχοι για την κατανάλωση κρέατος. Ομοίως, το 40,3% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ενοχή του είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό, τονίζοντας πως η διατροφική συμπεριφορά των κρεατοφάγων και των φιλόζωων στη Μεγάλη Βρετανία, έρχεται συχνά σε αντίθεση με τις αξίες τους.

Η έρευνα σε 1000 ενήλικες κρεατοφάγους στη Μεγάλη Βρετανία, που διεξήχθη από την ερευνητική πλατφόρμα καταναλωτών Attest, δείχνει ότι καθώς οι πωλήσεις vegan αυξάνονται, υπάρχει παράλληλα ένα αυξανόμενο επίπεδο ενοχής στις τάξεις του παμφάγου πληθυσμού ως προς το τι καταναλώνουν.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Future Normal, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τη σχέση τους με τα άλλα ζώα, και η οποία συνεχίζει να αποκτά δυναμική. Η εκστρατεία απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως λάτρεις των ζώων, αλλά δεν έχουν ακόμη κάνει τη σύνδεση μεταξύ των βασικών πεποιθήσεών τους και των ζωικών προϊόντων που αγοράζουν και καταναλώνουν. Ο ιστότοπος Future Normal περιέχει προσωπικές απόψεις πολλών vegans που έχουν κάνει αυτή τη σύνδεση, την οποία τόσοι πολλοί λάτρεις των ζώων έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν.

Πάνω από το 85% των ερωτηθέντων της έρευνας να ταξινομούνται ως «λάτρεις των ζώων», σε μικρή ή μεγαλύτερη κλίμακα.

Tο ένα ζώο είναι φίλος αλλά το άλλο φαγητό…

«Γιατί το ένα ζώο είναι φίλος αλλά το άλλο φαγητό;» είναι μια σχετική ερώτηση που τίθεται από τους vegans εδώ και δεκαετίες. Τώρα, φαίνεται, πως ένας αυξανόμενος αριθμός κρεατοφάγων αρχίζουν να αναρωτιούνται αυτή ακριβώς την ερώτηση.

Ο Ματ Τέρνερ, εκπρόσωπος τύπου του Future Normal, είπε στο The Vegan Society:

“Η έρευνα αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλειονότητα των κρεατοφάγων στη χώρα μας έχουν πλήρη επίγνωση της ενοχής και της υποκρισίας που αισθάνονται όταν καταναλώνουν ζώα. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ένα έθνος φιλόζωων, ωστόσο η συμπεριφορά πολλών συχνά έρχεται σε αντίθεση με αυτή ακριβώς τη δήλωση.

Αν είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, το Future Normal είναι ένα μέρος που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Το να είμαστε χορτοφάγοι, σημαίνει απλά να ζούμε σύμφωνα με την ηθική που τόσοι πολλοί από εμάς έχουμε ήδη στις καρδιές μας.

Αυτό που τρώμε είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί για την εκμετάλλευση των ζώων παντού – τρεις φορές την ημέρα, όταν κάθεστε σε ένα γεύμα, ουσιαστικά κάνετε μια διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης των ζώων.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο