Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία συσκευασίας: Η Coca Cola πουλάει στους ανταγωνιστές της, την οικολογική πατέντα συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΤεχνολογία συσκευασίας: Η Coca Cola πουλάει στους ανταγωνιστές της, την οικολογική πατέντα συσκευασίας
spot_img

Την πρώτη προγραμματισμένη εμπορευματοποίηση τεχνολογιών για τη μετατροπή βιομάζας δεύτερης γενιάς σε φυτική μονοαιθυλενογλυκόλη (bMEG) ανακοίνωσε η Coca Cola σε συνεργασία με την Changchun Meihe Science & Technology και την UPM.

Η μονοαιθυλενογλυκόλη (MEG) είναι ένα από τα κύρια συστατικά του τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (PET), το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών μπουκαλιών για τα αναψυκτικά.

Χάρη στη νέα τεχνολογία η όλη διαδικασία γίνεται απλούστερη, υπάρχει ευελιξία στην επιλογή πρώτων υλών, ενώ σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο στην εμπορική βιωσιμότητα των βιοπλαστικών από τότε που η Coca-Cola εισήγαγε την τεχνολογία πρώτης γενιάς στην καινοτόμο συσκευασία PlantBottle το 2009.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί η Coca Cola θα διαθέσει την τεχνολογία PlantBottle σε όλους πουλώντας συσκευασίες που κατασκευάζονται με αυτόν τον οικολογικό τρόπο ακόμα και στους άμεσους ανταγωνιστές της.

“Η βιωσιμότητα αυτού του βιοϋλικού επόμενης γενιάς είναι μια σημαντική τεχνολογική πρόοδος στις συνεχείς προσπάθειές μας να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών με βάση το πετρέλαιο, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων εναλλακτικών υλικών”,  δήλωσε η επικεφαλής τεχνικής και καινοτομίας της Coca-Cola, Nancy Quan.

Συμπλήρωσε δε πως “όχι μόνο μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τις δεσμεύσεις μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα, αλλά μπορεί επίσης να επιτρέψει σε ολόκληρη τη βιομηχανία να στραφεί σε μια πιο κυκλική οικονομία”.

Η νέα τεχνολογία θα εφαρμόζεται σε βιοδιυλιστήριο που κατασκευάζεται προς το παρόν στη Leuna της Γερμανίας από την UPM και του οποίου η ετήσια παραγωγή εκτιμάται ότι το 2023 θα αγγίζει τους 220.000 τόνους.

Στόχος της UPM είναι η δημιουργία τεχνολογιών και λύσεων, οι οποίες θα παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε ορυκτές πρώτες ύλες, όπως βιοκαύσιμα και βιοχημικά.

Το βιοδιυλιστήριο στη Leuna θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη στρατηγική της εταιρείας, παρέχοντας ανανεώσιμες βιοχημικές ουσίες για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως συσκευασίες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, βιομηχανικά υγρά, καλλυντικά και καουτσούκ.

Στόχος της Coca-Cola είναι μέχρι το 2050 να μηδενίσει τις εκπομπές CO2, ενώ μέχρι το 2025, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της, στοχεύει να χρησιμοποιεί τρία εκατομμύρια τόνους λιγότερου πλαστικού προερχόμενου από πετρέλαιο.

Πληροφορίες από European Supermarket Magazine

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο