Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μυρωδικά-βότανα: Πώς να τα διατηρήσετε φρέσκα για μήνες

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜυρωδικά-βότανα: Πώς να τα διατηρήσετε φρέσκα για μήνες
spot_img

Μια χούφτα φρέσκα βότανα αναδεικνύει  το φαγητό, και μπορεί ένα μέτριο γεύμα να το αναβαθμίσει σε γεύμα πολυτελούς εστιατορίου. Τα πιο δημοφιλή είναι το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, ο δυόσμος, το θυμάρι και ο άνηθος που όχι μόνο νοστιμίζουν το φαγητό, αλλά προσθέτουν και την τέλεια γεύση και άρωμα . Το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν διαρκούν πολύ και μαραίνονται γρήγορα αλλά υπάρχουν τρόποι να συντηρηθούν και να χρησιμοποιηθούν όποτε τα χρειαστούμε..

Από το ψυγείο μέχρι την κατάψυξη, υπάρχουν μερικές εύκολες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να μάθετε πώς να διατηρείτε φρέσκα βότανα για μια εβδομάδα ή και για μήνες.

Διατήρηση στο ψυγείο

Μπορείτε να βάλετε τα φρέσκα μυρωδικά και βότανα σε σκεύος ή σακουλάκι με κενό αέρος και στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο. Η μέθοδος κενού αέρος διατηρεί τα βότανα και τα μυρωδικά, φρέσκα για έως και ένα χρόνο. Αλλά εάν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, μπορείτε να διατηρήσετε τα βότανά σας κόβοντας πρώτα μισή ίντσα από το κάτω μέρος και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στελέχη σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Καλύψτε τα μυρωδικά χαλαρά με μια μεμβράνη ή πλαστική σακούλα για τρόφιμα και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Αυτή η μέθοδος παρατείνει τη διάρκεια ζωής των βοτάνων σας κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες (και πιθανότατα περισσότερο). Απλώς φροντίστε να αλλάξετε ή να ξαναγεμίσετε το νερό όπως χρειάζεται.

Διατήρηση στην κατάψυξη

Τοποθετήστε τα βότανα στις παγοθήκες, προσθέστε νερό και παγώστε μέχρι να στερεοποιηθούν. Εκτός από το μαγείρεμα μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα παγάκια με βότανα στο αγαπημένο σας φλιτζάνι τσάι, κοκτέιλ και πολλά άλλα

Για το μαγείρεμα, μπορείτε να καταψύξετε τα μυρωδικά σε ελαιόλαδο. «Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σοτάρετε λαχανικά ή ακόμα και να τα προσθέσετε σε μαγειρευτά και σούπες. Τα κατεψυγμένα σε ελαιόλαδο βότανα, μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα στην κατάψυξη για περίπου τρεις μήνες.

Τα οφέλη για την υγεία από το μαγείρεμα με φρέσκα βότανα

Ως φυλλώδη χόρτα , τα βότανα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν πολλά βότανα που έχουν σημαντική ποσότητα βιταμινών Α, C και Κ. Η βιταμίνη Α υποστηρίζει την υγεία των ματιών και των οστών , η βιταμίνη C είναι εξαιρετική για το ανοσοποιητικό και η βιταμίνη Κ βοηθά στην υγεία των οστών και στην επούλωση των πληγών. Οι βιταμίνες Α και C είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μερικά βότανα, όπως ο μαϊντανός, η μέντα και η ρίγανη, έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Και μην ξεχνάτε… ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διατηρείτε τα βότανά σας φρέσκα, δεν έχουν αξία εκτός και αν θυμηθείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο