Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το φετινό virtual συνέδριο Future of Food που διοργανώνεται από το EIT Food (European Institute of Innovation & Technology) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.
Το συνέδριο θα παράσχει μια πλατφόρμα υψηλού επιπέδου για τη συζήτηση των μελλοντικών τάσεων και προτεραιοτήτων στην καινοτομία στον τομέα των τροφίμων στην Ευρώπη , στο ευρύτερο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της στρατηγικής της ΕΕ «Farm to Fork».
Το κοινό του συνεδρίου απαρτίζεται από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ, εταίρους του ΕΙΤ για τα τρόφιμα και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία στον τομέα των γεωργικών τροφίμων, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τη συμμετοχή των καταναλωτών, καθώς και στις ενώσεις βιομηχανιών, γεωργών και καταναλωτών.
Δύο μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων, η διάσκεψη θα κάνει απολογισμό των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής και θα εξετάσει τον ρόλο της ΕΕ στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της μέσω της υιοθέτησης της καινοτομίας, η οποία μπορεί να έχει οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Θα εξεταστεί επίσης ο ρόλος των νεότερων γενεών στον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων και θα συζητηθούν οι προκλήσεις και λύσεις σε τομείς όπως: η υγεία του εδάφους και η αναγεννητική γεωργία, τα κυκλικά συστήματα τροφίμων, η επισήμανση των τροφίμων σχετικά με τη βιωσιμότητα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συνεδρίες σχετικά με τις επιπτώσεις της ενημέρωσης σχετικά με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα τρόφιμα και την εκπαίδευση , με ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, πατήστε εδώ