Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ξεκινούν προγράμματα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης ανέργων στον τουριστικό κλάδο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΞενοδοχοϋπάλληλοι: Ξεκινούν προγράμματα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης ανέργων στον τουριστικό κλάδο
spot_img

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης θα έχουν 1.250 εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας, μετά από απόφαση που υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

   Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αρχίζουν από τις 15/12/2021 και αφορούν 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσει το υπουργείο Τουρισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλο, Δελφούς, ‘Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Λουτράκι (με έδρα Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα ‘Αργος), Πάτρα, Πύργο, Ρόδο.

- Advertisement -

   Οι 5 προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) Οροφοκομία.

   Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr από 15/12/2021 έως και 23/12/2021.

   Η παρακολούθηση των προγραμμάτων, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ..

   Τα τμήματα Μετεκπαίδευσης, συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

   “Η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί την εφαρμογή ενός ακόμη προγράμματος που γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής μας για την υποστήριξη των εργαζομένων σε επίπεδο αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, καθώς η επένδυση στην εκπαίδευση παραμένει μια από τις προτεραιότητές μας”, τονίζει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα