Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ξεκινούν προγράμματα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης ανέργων στον τουριστικό κλάδο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΞενοδοχοϋπάλληλοι: Ξεκινούν προγράμματα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης ανέργων στον τουριστικό κλάδο
spot_img

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης θα έχουν 1.250 εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου σε 18 περιοχές της Ελλάδας, μετά από απόφαση που υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

   Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αρχίζουν από τις 15/12/2021 και αφορούν 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσει το υπουργείο Τουρισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλο, Δελφούς, ‘Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Λουτράκι (με έδρα Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα ‘Αργος), Πάτρα, Πύργο, Ρόδο.

   Οι 5 προσφερόμενες ειδικότητες είναι οι εξής: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (δ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) Οροφοκομία.

   Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr από 15/12/2021 έως και 23/12/2021.

   Η παρακολούθηση των προγραμμάτων, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ..

   Τα τμήματα Μετεκπαίδευσης, συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

   “Η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί την εφαρμογή ενός ακόμη προγράμματος που γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής μας για την υποστήριξη των εργαζομένων σε επίπεδο αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, καθώς η επένδυση στην εκπαίδευση παραμένει μια από τις προτεραιότητές μας”, τονίζει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα