Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥπΑΑΤ: Αυξήθηκε στο 96,60% το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

ΑρχικήΝέαΥπΑΑΤ: Αυξήθηκε στο 96,60% το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020
spot_img

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινήθηκε το ποσοστό απορρόφησης των Ενωσιακών πόρων για το έτος 2021 που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πιστοποίησης, θα αφορά σε 10.452.350,96 € συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Αντίστοιχα, η κάλυψη του ετήσιου στόχου απορρόφησης – αθροιζόμενη στα έξι (6) προηγούμενα αιτήματα – ανέρχεται σε 55.251.758,51 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ (εκ των 57.194.904,37 € του στόχου), το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 96,60 % το δε υπόλοιπο αντιστοιχεί σε 1.943.145,86 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ.

Σημειώνεται ότι από τα 57.194.904,37 € του στόχου, τα 45.602.660,37€ αφορούν στον στόχο του 2021(που καλύφθηκε κατά 100%) και τα 11.592.244 € αφορούν στο υπόλοιπο του στόχου του 2020 το οποίο δεν είχε αποδεσμευτεί κατόπιν αποδοχής από την ΕΕ του αιτήματος εξαίρεσης που υποβλήθηκε από την Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Παρά τη σωρεία προβλημάτων και δυσκολιών που ανέκυψαν, καθώς και το γεγονός ότι επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε απορρόφηση το συγκεκριμένο ποσοστό απορρόφησης αποτελεί σημαντική επιτυχία, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου. 

Τέλος, στην επίτευξη του στόχου συνέβαλαν καθοριστικά ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Μπαγινέτας υπό την προηγούμενη ιδιότητα του,  και τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΔΕΠΑλΘ και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.). 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα