Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα κυλικεία των σχολείων η κρητική σταφίδα σε προσιτή τιμή

ΑρχικήΝέαΣτα κυλικεία των σχολείων η κρητική σταφίδα σε προσιτή τιμή
spot_img

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), Μύρωνα Χιλετζάκη, είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκε το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου.

Η κ. Κουτεντάκη και ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, καθώς η σταφίδα εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών, αλλά και για τους σταφιδοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διάθεση του προϊόντος. Στόχος της προσπάθειας είναι μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Ηρακλείου να ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση, με ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία, η ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα κυλικεία με ιδιαίτερα προσιτές τιμές και από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επιτυχία του εγχειρήματος και προγραμμάτισε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνης Περυσινάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαμπρινός τόνισε: «Είμαστε θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση και διάθεση των κρητικών προϊόντων. Στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε η κρητική σταφίδα να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα