Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσεχώς: Τηλεόραση με… γεύση – Πολυαισθητηριακή εμπειρία τηλεθέασης

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΠροσεχώς: Τηλεόραση με... γεύση - Πολυαισθητηριακή εμπειρία τηλεθέασης
spot_img

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να δούμε σε κάποια εκπομπή να φτιάχνουν ένα τόσο νόστιμο φαγητό ή γλυκό που να θέλουμε κυριολεκτικά να βουτήξουμε μέσα στην οθόνη, αν όχι να τη… γλείψουμε.

Για το πρώτο ενδεχόμενο ακόμα λύση δεν έχει βρεθεί, για το δεύτερο πάλι, ίσως και να είμαστε πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει ο Homei Miyashita, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Meiji του Τόκιο, δημιούργησε πρόσφατα μια τηλεόραση, την οποία μπορεί πραγματικά να γλείψει κανείς με το όλο concept να είναι πολύ πιο υγιεινό από όσο μπορεί να φαντάζει εκ πρώτης.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Taste the TV» ή αλλιώς TTTV συσκευή, η οποία είναι εφοδιασμένη με 10 δοχεία όπου το καθένα περιέχει ένα αρωματικό σπρέι.

Αυτά τα σπρέι δημιουργούν διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσης, οι οποίοι στη συνέχεια απλώνονται σε ένα πλαστικό φύλλο μιας χρήσης που καλύπτει την οθόνη της τηλεόρασης. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να διαλέξει μια γεύση και να περιμένει τη συσκευή να κάνει τα “μαγικά” της, ώστε να τον αφήσει να πάρει κυριολεκτικά μια γεύση.

Ο Miyashita εμπνεύστηκε την ιδέα της TTTV κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν συνειδητοποίησε ότι η τεχνολογία των βίντεο επέτρεπε στους ανθρώπους να βλέπουν και να ακούν πράγματα που συμβαίνουν σε μακρινά μέρη, αλλά δεν μπορούσαν αντίστοιχα να γευτούν κάτι.

Έτσι, με την TTTV, εξηγεί η Global News, θα μπορούσαμε θεωρητικά να δοκιμάσουμε φαγητά που παρασκευάζονται σε εστιατόρια από όλο τον κόσμο.

Για την ώρα έχει ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του πρωτότυπου, σύμφωνα με το Reuters, ενώ θα χρειαστούν περίπου 875 δολάρια (περίπου 770 ευρώ) για την κατασκευή μιας TTTV για εμπορικούς σκοπούς. Και ακόμα και αν η TTTV δεν μπορέσει ποτέ να γίνει οικιακός εξοπλισμός, θα μπορούσε να βρει τη θέση της κάπου αλλού, όπως σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για σεφ και σομελιέ ή σε βιντεοπαιχνίδια με θέμα τις γεύσεις. Η τεχνολογία θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες πέρα ​​από την τηλεόραση, όπως στο καρύκευμα ενός φαγητού.

Τώρα το αν η TTTV θα αποδειχθεί μια από τις επαναστατικές εφευρέσεις της εποχής που θα αλλάξει τον κόσμο ή απλά ένα περίεργο gadget, μένει να φανεί στην πράξη.

Πηγή: Mentalfloss – Φωτο Reuters

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα