Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση φυσικών χρωμάτων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΒιομηχανία τροφίμων: Συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση φυσικών χρωμάτων
spot_img

Η χρήση φυσικών χρωμάτων σε λανσαρίσματα τροφίμων και ποτών αυξάνεται παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση +1% από έτος σε έτος σε σύγκριση με τα λανσαρίσματα του 2019 και του 2020. Το 2020, οι κορυφαίες κατηγορίες παγκόσμιων προϊόντων που εμπλουτίζονται με φυσικά χρώματα είναι στα αρτοποιεία (15%), τα ζαχαροπλαστεία (14%) και τα σνακ (12%). 

Το 2020, το χρώμα καραμέλας είναι το κορυφαίο συστατικό μεταξύ των παγκόσμιων λανσαρισμάτων τροφίμων και ποτών που εμπλουτίζονται με φυσικά χρώματα. 

Οι κορυφαίες θέσεις των παγκόσμιων νέων προϊόντων που εμπεριέχουν φυσικά χρώματα το 2020 είναι χωρίς πρόσθετα/συντηρητικά (12%), χωρίς γλουτένη (10%) και χορτοφαγικά (8%).

ΤΟΠ 3 ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  1. Γλυκά μπισκότα/μπισκότα
  2. Τούρτες – Αρτοσκευάσματα & Γλυκά
  3. Instant Noodle

Αντίθετα η χρήση ενζύμων σε ρόφιμα και ποτά μειώνεται παγκοσμίως, παρουσιάζοντας μείωση -3% από έτος σε έτος σε σύγκριση με το 2019 και το 2020. Το 2020, η κορυφαία κατηγορία παγκόσμιων λανσαρισμών προϊόντων στα οποία προστίθενται ένζυμα είναι τα γαλακτοκομικά και τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα (42%). Το 2020, η πυτιά είναι το κορυφαίο συστατικό μεταξύ των ενζύμων που παρακολουθούνται. Οι κορυφαίες θέσεις των προϊόντων που εμπλουτίστηκαν με ένζυμα το 2020 είναι προϊόντα με υψηλή/πηγή πρωτεΐνης (16%), χωρίς πρόσθετα/συντηρητικά (13%) και χωρίς γλουτένη (12%).

Πηγή: Innova Market Insights

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα