Η Eggciting Products, μια ολλανδική εταιρεία καινοτομίας τροφίμων, ανέπτυξε μια συσκευή – πολύ εύκολη στο χειρισμό – που μπορεί να ετοιμάσει ένα βραστό αυγό ή ομελέτα σε 60 δευτερόλεπτα.
Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 10 χρόνια έρευνας στη μηχανή της, την «Eggcheff», η οποία απευθύνεται σε διάφορους φορείς παροχής υπηρεσιών εστίασης, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, νοσοκομείων και γηροκομείων που σερβίρουν βραστά αυγά.
Ο ιδρυτής Marcel Bivert, ο οποίος σκοπεύει να παρουσιάσει το προϊόν στη HOST τον επόμενο μήνα, δημιούργησε τη συσκευή αφού κάθε φορά που ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους, πάλευε να βρει ένα μαλακό βραστό αυγό ή ομελέτα που να ταιριάζει στις προτιμήσεις του.
Συγκέντρωσε μια ομάδα μηχανικών, ειδικών στον ξενοδοχειακό κλάδο και μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων για να δημιουργήσει δύο κατοχυρωμένες – με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συσκευές – που τώρα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα της εστίασης.
Η συσκευή Scrambled Eggcheff φτιάχνει ομελέτα σε ένα λεπτό, ενώ μπορούν να προστεθούν – κατά παραγγελία – φρέσκα υλικά, όπως ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και τυρί. Η συσκευή μπορεί, επίσης, να μαγειρέψει άλλα φαγητά για πρωινό, όπως βρώμη και ασπράδια αυγών.
Εν τω μεταξύ η συσκευή Eggcheff Cooker μειώνει το χρόνο μαγειρέματος ενός αυγού από 12 λεπτά σε ένα, κάτι που ο κ. Bivert είπε ότι «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».
Πρόσθεσε ότι και οι δύο συσκευές παρέχουν στα εστιατόρια την ευκαιρία να σερβίρουν ένα πολύ γρήγορο, φρέσκο εξατομικευμένο υγιεινό πρωινό και όχι ένα βιομηχανικό επεξεργασμένο προϊόν.
Οι συσκευές χρησιμοποιούν μια «κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνική υβριδικής θέρμανσης» που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος για να μαγειρέψει κανείς αυγά, καθώς αφού δεν παράγουν ατμό, δεν απαιτείται αερισμός.
Οι καφετέριες και οι μπουφέδες των ξενοδοχείων θα μπορούσαν να είναι μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν από την τεχνολογία, επέμεινε ο κ. Bivert.
Η Eggciting Products διερευνά επίσης νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια γρήγορου φαγητού, διοργανωτές εκδηλώσεων και θεματικά πάρκα.
Πηγή: food service equipment journal