Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος: ΝΕΑ ανακοίνωση για τη δήλωση αποθεμάτων από αρτοποιεία

ΑρχικήΝέαΟμοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος: ΝΕΑ ανακοίνωση για τη δήλωση αποθεμάτων από αρτοποιεία
spot_img

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος ανήρτησε στον ιστότοπό της σήμερα, νέα ανακοίνωση, αναφορικά με την  Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων:

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ: . Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εργαστήριο παρασκευής και έψησης άρτου (φούρνοι) είναι υπόχρεοι δήλωσης αποθεμάτων για κάθε είδος της περ. ε’ του άρθρου 1 (δηλαδή: Άλευρα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και ειδικότερα:  άλευρα σιταριού ή σμιγαδιού, άλευρα άλλων δημητριακών και ιδίως καλαμποκάλευρα), εφόσον το απόθεμα υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) κιλά και δεν μεταπωλούν το απόθεμα αυτό.

- Advertisement -

ΕΠΙΣΗΣ: Για κάθε είδος των φυτικών ελαίων (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, φοινικέλαιο,  σογιέλαιο,  σησαμέλαιο ) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των αποθεμάτων εφόσον το απόθεμα υπερβαίνει τα εκατό (100) λίτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η  πρώτη δήλωση πρέπει να γίνει μέχρι τις 6 Απριλίου 2022.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

  • Αν το απόθεμά σας για κάθε είδος αλεύρου δεν υπερβαίνει τα 500 κιλά, δεν υποχρεούστε να κάνετε δήλωση
  • Αν το απόθεμά σας για κάθε είδος φυτικών ελαίων δεν υπερβαίνει τα 100 λίτρα, δεν υποχρεούστε να κάνετε δήλωση
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα – Απαγορευτική για τα παιδιά σύμφωνα με ειδικούς

Συμβουλές για τοξικές ουσίες στις βρεφικές και παιδικές τροφές

Δέκα διαφορετικά φυτοφάρμακα σε δημοφιλή μάρκα μούσλι που πωλείται και στην Ελλάδα – Τι έδειξε το εργαστηριακό τεστ του Ökotest

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και υπερβολική ζάχαρη έδωσαν στο συγκεκριμένο μούσλι μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα που μπήκαν στο μικροσκόπιο

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα