Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ”: Κουλτούρα “πράσινης” και βιώσιμης ανάπτυξης

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα"ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ": Κουλτούρα "πράσινης" και βιώσιμης ανάπτυξης
spot_img

Η ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, η μεγαλύτερη εταιρεία συστηματικής εστίασης στην Ελλάδα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο προσπαθεί έμπρακτα μέσα από πρωτοβουλίες, λύσεις και πράξεις ευθύνης να  συμβάλλει στους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ενδεικτικές ‘’πράσινες’’ δράσεις:

Ενεργειακή Επάρκεια:

  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κεντρική μονάδα παραγωγής με στόχο την κάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει από ανανεώσιμες πηγές
  • Τοποθέτηση led πανελ με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας
  • Φωτισμός με αισθητήρες κίνησης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση Νερού

  • Έχοντας  ως στόχο την μείωση σπατάλης φυσικών πόρων και των καταναλισκόμενων λίτρων νερού ανά παραγόμενο τεμάχιο , η εταιρεία έχει εγκαταστήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της σύστημα ελέγχου κατανάλωσης ύδατος για τις απαιτούμενες διεργασίες

Μείωση της σπατάλης τροφίμων:

  • Συνεργασία με το WWF HELLAS, εκπαίδευση και συντονισμός δράσεων για την μείωση της σπάταλης τροφίμων καθως και δημιουργία πρακτικού οδηγού για επιχειρήσεις catering και επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου που επιδιώκουν να αναπτύξουν μία στρατηγική πρόληψης δημιουργίας και διαχείρισης των αποβλήτων τροφίμων από την παραγγελία ως το σερβίρισμα και την κατανάλωση του φαγητού
  • Συνεργασία με την οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ και συμμέτοχή στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη δωρεάν διάθεση γευμάτων και τη μείωση σπατάλης τροφίμων
  • Διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων που παράγονται μέσω συστήματος κομποστοποίησης

Εκπαίδευση:

  • Συνεχομένη εκπαίδευση του προσωπικού και μύηση στη κουλτούρα της ‘’πράσινης’’- βιώσιμης ανάπτυξης και στην εξοικονόμηση περιβαλλοντικών πόρων
  • Εκπαίδευση του προσωπικού για την οδική ασφάλεια και την αμυντική οδήγηση με στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση αλλά και την λιγότερο επιβλαβή προς το περιβάλλον με μείωση της κατανάλωσης ρύπων

Επιπλέον σε συνέχεια του νόμου Ν.4736/2020 η εταιρεία προχώρησε σε μερική κατάργηση των πλαστικών συσκευασιών της και διαθέτει εναλλακτικά βιοδιασπώμενες συσκευασίες μιας χρήσης καθώς και  επαναχρησιμοποιούμενες ανά κατηγορία ειδών πώλησης.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης Πιστοποίηση ΙSO 14001 για Περιβαλλοντική Διαχείριση καθως και πιστοποίηση ECOVADIS. Παράλληλα ενισχύει διαρκώς τις ενέργειές της στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επιβεβαιώνει διαρκώς μέσω στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών τη δέσμευσή της σχετικά.   

Η ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ όντας η μεγαλύτερη εταιρεία συστηματικής εστίασης στην Ελλάδα, έχει κύριο όραμα της να προσφέρει καθημερινά την καλύτερη, ποιοτικότερη και ασφαλέστερη γευστική εμπειρία στους ανθρώπους που την επιλέγουν και την εμπιστεύονται. Mε οδηγό της πάντα την Κρητική Μεσογειακή διατροφή, και αέναο στόχο να εμπνέει τον κόσμο να τρέφεται και να ζει καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Σχετικά με την Γευσήνους:

Η “Γευσήνους” είναι η μεγαλύτερη εταιρεία συστηματικής εστίασης που δραστηριοποιείται κυρίως σε κλειστές αγορές στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί 1.200 άτομα και διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης μιας υπερσύγχρονης 10.000 τ.μ. στο Κρυονέρι Αττικής, η οποία έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα. Ειδικεύεται στην κάλυψη επισιτιστικών αναγκών βιομηχανικών μονάδων, εταιρειών παροχής υπηρεσιών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικών οργανισμών και άλλων χώρων όπου δημιουργούνται ανάγκες μαζικής εστίασης. Συνεργάζεται με περισσότερους από 70 πελάτες και διαχειρίζεται 120 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία εξυπηρετεί καθημερινά 70.000 άτομα, παρέχοντας τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Παραγωγή γευμάτων στην Κεντρική Μονάδα Παραγωγής και διανομή στα σημεία εστίασης
  • Λειτουργία κυλικείων & εστιατορίων με on-site υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις του πελάτη
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές εκδηλώσεις

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα