Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού
spot_img

Με επιστολή της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, αρμόδιας για τις ειδικές μορφές τουρισμού, το υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε τα επιμελητήρια, τις ενώσεις και φορείς του τουρισμού, για τον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP COMPETITION) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center).

   Στόχος του διαγωνισμού η επιτάχυνση των τουριστικών πρωτοβουλιών γαστρονομίας μέσα από την καινοτομία, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

    
Σε ποιους απευθύνεται – Κατηγορίες διαγωνισμού

   1. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν τη δημιουργία μίας νεοφυούς επιχείρησης με βασική συνιστώσα την υψηλή τεχνολογία για την παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

   2. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τον μετασχηματισμού και την κοινωνική βελτίωση στον τομέα τους και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

   3. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τη βιωσιμότητα και/ή τη διαχείριση των αποβλήτων που απορρέουν από τα τρόφιμα σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλείται από τους τουρίστες

    
Ευκαιρίες – παροχές

   Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνησή τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) κ.α..

   Όπως υπογράμμισε σχετικά στην επιστολή της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη: «Η αδιαμφισβήτητη επίδραση της γαστρονομίας στα ταξίδια και η αυξανόμενη ζήτηση γαστρονομικού τουρισμού έχουν καταστήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού μία από τις σημαντικότερες ειδικές μορφές με ευκαιρίες ανάπτυξης που προσελκύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και των κυβερνήσεων. Ο γαστρονομικός τουρισμός τονώνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων εταιρειών και οργανισμών και επηρεάζει μέσω των πολλαπλασιαστικών του αποτελεσμάτων πολλούς κλάδους. Πράγματι η χώρα μας έχει σημαντικό δυνητικό πλεονέκτημα στον τομέα της γαστρονομίας, που αν αξιοποιηθεί μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος προσδίδοντάς του περαιτέρω χαρακτηριστικά μοναδικότητας και αυθεντικότητας».

   Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 01 Ιουνίου 2022

   Ανακοίνωση των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα του UNWTO: 15 Σεπτεμβρίου 2022

   Ανακοίνωση των νικητών και συνεδρία: Δεκέμβριος 2022.

   Πληροφορίες για τους όρους και τα κριτήρια του διαγωνισμού καθώς και για την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον επίσημο σύνδεσμο του διαγωνισμού: https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourism-startup-competition . 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα