Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τηγανιτές πατάτες με κρύο τηγάνισμα: Η νέα τάση

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤηγανιτές πατάτες με κρύο τηγάνισμα: Η νέα τάση
spot_img

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό ή σνακ μικρών και μεγάλων. Πρόσφατα, το γύρο του διαδικτύου έκανε μια μέθοδος κρύου τηγανίσματος, η οποία υπόσχεται τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα με τον συμβατικό τρόπο.

Η μέθοδος κρύου τηγανίσματος όπως αναφέρει το delish, εγγυάται τέλειες τηγανητές πατάτες, με λιγότερο λάδι, σε σύγκριση με το παραδοσιακό, ζεστό τηγάνισμα. Πώς λειτουργεί, λοιπόν, και πώς μπορεί κάποιος να το εφαρμόσει με επιτυχία;

Το κρύο τηγάνισμα είναι μια μέθοδος μαγειρέματος, κατά την οποία και οι ωμές πατάτες και το λάδι μπαίνουν στο τηγάνι ταυτόχρονα ενώ βρίσκονται  σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό σημαίνει, ότι, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο, κατά τον οποίο οι πατάτες μπαίνουν σε καυτό λάδι, σε αυτή τη μέθοδο, οι πατάτες και το λάδι αρχίζουν να μαγειρεύονται μαζί σε θερμοκρασία δωματίου, αψηφώντας πλήρως όλους τους κανόνες του τηγανίσματος.

Οι πατάτες τηγανίζονται σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στο τηγάνι , φτάνοντας τελικά σε υψηλή θερμοκρασία. Βγαίνουν χρυσαφένιες και χωρίς λιπαρότητα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Είναι μία νέα τεχνική που απαιτεί μόνο μία κατσαρόλα, και προσφέρει ένα βολικό μαγείρεμα, χωρίς ζεμάτισμα, χωρίς διπλό τηγάνισμα, χωρίς ηλεκτρική φριτέζα και, χωρίς θερμόμετρο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή, μεγάλη, βαρέως τύπου κατσαρόλα από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Η επιστήμη πίσω από αυτή τη μέθοδο εξηγεί πώς αυτό λειτουργεί ακριβώς. Όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, χάνουν μεγαλύτερες ποσότητες επιφανειακής υγρασίας. Γι’ αυτό μαγειρεύουμε αργά κρέατα και λαχανικά όταν θέλουμε ένα τρυφερό, ζουμερό τελικό προϊόν. Έτσι, το λάδι θερμαίνεται σιγά-σιγά κατά τη μέθοδο του κρύου τηγανίσματος, οι πατάτες μαγειρεύονται πιο ήπια, κάτι που τις βοηθά να διατηρούν περισσότερη υγρασία στην επιφάνεια από το τηγάνισμα. Αυτή η επιφανειακή υγρασία στη συνέχεια βοηθά στο σχηματισμό ενός φραγμού που εμποδίζει την υπερβολική απορρόφηση λαδιού. Αυτό σημαίνει και λιγότερο λιπαρές πατάτες.

Το κρύο τηγάνισμα των τηγανητών πατατών σας έχει σαν αποτέλεσμα τραγανές, τέλειες πατάτες κάθε φορά. Μπορείτε να το  δοκιμάσετε και μόνοι σας.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Πάρτε μερικές καθαρισμένες, ψιλοκομμένες πατάτες. Βάλτε τες σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και συμπληρώστε με αρκετό ουδέτερο λάδι για να καλυφθούν (φυτικό ή ελαιόλαδο). Ζεσταίνετε το σκεύος σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι το λάδι να αρχίσει να βράζει. Είναι σημαντικό να ΜΗΝ ανακατεύετε τις πατάτες για να μην διαταράξετε την περιοχή της υγρασίας επιφάνειας.

Μόλις βράσει το λάδι, κρατήστε τη φωτιά σταθερή και αφήστε τις πατάτες για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, χωρίς ανάδευση. Μόλις οι πατάτες σχηματίσουν μια  εξωτερική κρούστα, ανακατέψτε τες λίγο και αφήστε τες για άλλα 5-10 λεπτά. Μόλις γίνουν, στραγγίξτε τες  από το λάδι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Βάλτε αλάτι, ρίγανη ή ό τι άλλο θέλετε και…έτοιμες!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα