Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλαντίαση: Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από σπιτική κονσέρβα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλαντίαση: Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από σπιτική κονσέρβα
spot_img

Βρήκαν στο σπίτι του 170 βάζα με σπιτικές κονσέρβες και υλικά κονσερβοποιίας

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ φαίνεται να πέθανε από αλλαντίαση, μετά την κατανάλωση κονσέρβας από τροφή, η οποία είχε κονσερβοποιηθεί στο σπίτι με λάθος τρόπο.

- Advertisement -

Η Δημόσια Υγεία της κομητείας Γκρέις Χάρμπορ ανακοίνωσε, ότι ένας άνδρας στην  Ουάσιγκτον ηλικίας μεταξύ 55 και 65 ετών πέθανε από πιθανή αιτία αλλαντίασης στα τέλη Απριλίου. Παρότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, οι ειδικοί υποψιάζονται την αλλαντίαση, αφού ανακάλυψαν 170 βάζα με σπιτικές κονσέρβες και υλικά κονσερβοποιίας στο σπίτι του σύμφωνα με το iflscience. 

Η αλλαντίαση προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από τα βακτήρια Clostridium botulinum υπό αναερόβιες συνθήκες (όπου δεν υπάρχει οξυγόνο). Η τοξίνη επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του σώματος, προκαλώντας δυσκολία στην κίνηση, στην αναπνοή, μυϊκή παράλυση και μερικές φορές θάνατο.  Τα ακατάλληλα κονσερβοποιημένα, διατηρημένα ή ζυμωμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση, μαζί με ορισμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά που έχουν χαμηλή οξύτητα, είναι ιδιαίτερα πιθανό να φιλοξενούν τα βακτήρια. Οι νευροτοξίνες της αλλαντίασης λέγεται ότι είναι οι πιο δηλητηριώδεις τοξίνες που γνωρίζει η ανθρωπότητα.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα και στην Ελλάδα υπήρξε παρόμοιο περιστατικό αλλαντίασης. Συγκεκριμένα δύο γυναίκες από το Κιάτο, μία 48χρονη και η 77χρονη μητέρα της, κατανάλωσαν σπιτικά κονσερβοποιημένα από τις ίδιες φασολάκια. Η 48χρονη, μάλιστα, κατέληξε καθοδόν για το νοσοκομείο.

Ενώ αναμένονται τα ακριβή αίτια θανάτου, οι τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να ακολουθούν τις κατάλληλες τεχνικές κονσερβοποίησης. Η χρήση κατάλληλων τεχνικών κονσερβοποίησης,  σωστού εξοπλισμού και η απόρριψη τυχόν κονσερβοποιημένων τροφίμων που μπορεί να μην έχουν συντηρηθεί σωστά προσθέτουν ασφάλεια από τυχόν δηλητηριάσεις του οργανισμού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα