Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας γλυκός φόρος τιμής στην Ελισάβετ από ερασιτέχνες αρτοποιούς

ΑρχικήΟικιακάLIFEΈνας γλυκός φόρος τιμής στην Ελισάβετ από ερασιτέχνες αρτοποιούς
spot_img

5 ερασιτέχνες αρτοποιοί  αποτίουν φόρο τιμής στη βασίλισσα και στα 70 χρόνια βασιλείας της με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Οι δημιουργίες πέντε ερασιτεχνών αρτοποιών κατάφεραν να είναι φιναλίστ σε έναν εθνικό διαγωνισμό για την πουτίγκα που θα παίξει ρόλο στους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Αυτοί επελέγησαν από 5.000 συμμετοχές στο  διαγωνισμό, σύμφωνα με τη Daily mail, που  πραγματοποιείται με το βασιλικό παντοπωλείο Fortnum & Mason και το event  του δρόμου The Big Jubilee Lunch. Η Δούκισσα της Κορνουάλης και η Dame Mary Berry θα ανακοινώσουν τον νικητή σε μια εκπομπή του BBC One, The Jubilee Pudding: 70 Years In The Baking, στις 12 Μαΐου και η συνταγή που θα στεφθεί νικήτρια θα σερβιριστεί σε ένα event τον Ιούνιο. Ας δούμε τους αρτοποιούς!

Ο Sam Smith, 32, δικηγόρος από το Warwickshire, δημιούργησε μια τούρτα Jubilee bundt βασισμένη σε ένα κλασικό βικτωριανό παντεσπάνι σε σχήμα κορώνας. Χρησιμοποίησε Dubonnet στη μαρμελάδα, το αγαπημένο ποτό της βασίλισσας.

Η Susan Gardner, 65, από τη Σκωτία, δημιούργησε μια καλοκαιρινή «πουτίγκα τεσσάρων εθνών» χρησιμοποιώντας σκωτσέζικα μούρα, ραβέντι του Γιορκσάιρ, ουαλικό κέικ και ιρλανδική βουτυρόκρεμα.  Είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι «ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει», χρησιμοποιώντας ως έμπνευση τη θέλησή της να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο «ως ένα έθνος».

Η  Kathryn MacLennan, 29 ετών, συνθέτρια και ομποΐστα από το Oxfordshire, δημιούργησε μια τάρτα frangipane με φρούτα του πάθους και θυμάρι, εμπνευσμένη από το αγαπημένο κέικ της αείμνηστης γιαγιάς της. Συνδυάζει τη γεύση του ζελέ από φρούτα του πάθους με την αιθέρια μυρωδιά του θυμαριού, με κρεμώδες cheesecake, frangipane και τραγανή ζύμη.

Η 30χρονη Shabnam Russo , εργαζόμενη σε κλινική φροντίδας δέρματος από το βόρειο Λονδίνο, δημιούργησε ένα κέικ με τριαντάφυλλο falooda. Το περιέγραψε ως «ταπεινή λαϊκή τούρτα » από τους δρόμους της Βομβάης. Ήθελε η τούρτα να αντιπροσωπεύει την «περιεκτική» βασιλεία της Ελισσάβετ Β’. Η συνταγή της αντικατοπτρίζει την Κοινοπολιτεία και το πώς η Βρετανία έχει γίνει μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Τέλος, η Jemma Melvin, 31, κειμενογράφος από το Southport, δημιούργησε ένα ελβετικό ρολό λεμόνι και μια πουτίγκα αμαρέτι. Η γεύση εμπνεύστηκε από το ποσέτ λεμονιού που σερβίρεται στον γάμο της βασίλισσας το 1947 και εκείνη επέλεξε να το απογειώσει με αμαρέτι και μανταρίνια, για μια νότα εσπερειδοειδών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στη ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα