Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εγκαύματα δεύτερου βαθμού υπέστη φοιτήτρια από “έκρηξη” σπαγγέτι Heinz

ΑρχικήΝέαΕγκαύματα δεύτερου βαθμού υπέστη φοιτήτρια από "έκρηξη" σπαγγέτι Heinz
spot_img
spot_img

Τα σημάδια παραμένουν ακόμη και 2 χρόνια μετά.

   Εγκαύματα δεύτερου βαθμού είχε υποστεί 21χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Λιντς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν στην προσπάθεια της να ζεστάνει τις ροδέλες σπαγγέτι σε βάζο της Heinz στο φούρνο μικροκυμάτων, εκτινάχθηκαν στο πρόσωπο και στο σώμα της. Το αποτέλεσμα ήταν, ακόμη και δυο χρόνια μετά να έχει ακόμη σημάδια.

   Η Phoebe Mason, δευτεροετής φοιτήτρια τότε, επέστρεψε στην εστία του πανεπιστημίου και ζέστανε ένα μπολ με τα σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας για να φάει μαζί με τα ψάρια της. Όταν όμως έβγαλε το καυτό μπολ που βράζει από τον φούρνο μικροκυμάτων, τα ζεστά σπαγγέτι εκτινάχθηκαν στο πρόσωπο της. Αφού έκανε ένα κρύο ντους, ένας από τους άλλους επτά συγκάτοικοι της αποφάσισε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια την οδήγησαν να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου όπου της είπαν ότι υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

   Η Phoebe, με καταγωγή από το Stalybridge του Greater Manchester είπε: «Μόλις έφτιαχνα ένα κλασικό πανεπιστημιακό δείπνο με ψάρια και σπαγγέτι. Οι ροδέλες σπαγγέτι ήταν σε ένα μπολ και τα ψάρια στο φούρνο. Πήγα να βγάλω τα σπαγγέτι από τον φούρνο μικροκυμάτων. Νομίζω ότι μάλλον τα είχα αφήσει εκεί μέσα για περισσότερο χρόνο. Έπιασα το μπολ με μια πετσέτα. Από ό,τι είπαν οι νοσοκόμες, πρέπει να υπήρχε ένας θύλακας αέρα ή κάτι τέτοιο γιατί όταν έβαλα το πιρούνι μου για να τις ανακατέψω, απλώς έσκασαν. Όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού».

   Η φοιτήτρια φιλοσοφίας και πολιτικής ισχυρίζεται ότι άφησε στα μικροκύματα τα σπαγγέτι για δυόμισι λεπτά και πιστεύει ότι ο χρόνος ήταν μεγάλος, δηλώνοντας επίσης ότι η έκρηξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν τα είχε ανακατέψει ενδιάμεσα. Η φοιτήτρια συμβουλεύει τους φοιτητές που καταναλώνουν κονσέρβες να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης προκειμένου να αποφύγουν τα ατυχήματα.

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/woman-21-left-second-degree-32751314

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα