Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί είμαστε κακοί στο Marketing;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓιατί είμαστε κακοί στο Marketing;
spot_img
spot_img

Οι χαμένες ευκαιρίες.

Φέτος, με αξίωσε ο Θεός να κάνω Πάσχα στα πάτρια εδάφη, στην δεύτερη πατρίδα εν Ελλάδι (η πρώτη είναι η Κρήτη), στην νότια Εύβοια, με τις πανέμορφες παραλίες, τα Δρακόσπιτα, τις καταπληκτικές ταβέρνες και άλλα πολλά. Εντύπωση μου έκανε (για πολλοστή φορά!) το γεγονός πως το νησί δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 2006 που κτίσαμε εκεί το εξοχικό μας.

Τα ίδια προβλήματα:

1. η περιοχή των Στύρων δεν έχει ακόμη (!) αποχετευτικό δίκτυο

2. έλλειψη μαρίνας στα Νέα Στύρα,

3. ανύπαρκτη σήμανση για να βρει ο επισκέπτης εύκολα τα Δρακόσπιτα ή το μονοπάτι για την Πύλη των Αρμένων.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Παράλληλα, η περιοχή παράγει εξαιρετικά ζυμαρικά, τυρί και κρασί… αλλά χωρίς ετικέτα στα Αγγλικά, χωρίς διάθεση για εξαγωγές. Όταν τους μιλώ ότι ένας σοβαρός παραγωγός θα πρέπει να έχει, κατ’ελάχιστον ιστοσελίδα, με κοιτούν με ύφος “τι μας λέει αυτός ο κουζουλός”.

Με αυτή την νοοτροπία, όμως, κανένας δεν μπορεί να πάει μπροστά…

Και είναι κρίμα! Πολύ κρίμα…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα