Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο νοσοκομείο 560 άνθρωποι από σάντουιτς σε φούρνο του Βιετνάμ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣτο νοσοκομείο 560 άνθρωποι από σάντουιτς σε φούρνο του Βιετνάμ
spot_img
spot_img

Εκατοντάδες άρρωστοι στο Βιετνάμ αφού έφαγαν σε ένα αρτοποιείο.

Πάνω από 500 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και 12 από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την κατανάλωση σάντουιτς σε φούρνο στην πόλη Long Khanh στο νότιο Βιετνάμ. Τα θύματα κατανάλωσαν το παραδοσιακό βιετναμέζικο σάντουιτς Bánh mì με αλλαντικά πατέ και λαχανικά μέσα σε μπαγκέτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών τουλάχιστον 560 πελάτες του αρτοποιείου υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση με διάρροια, έμετο, πυρετό και έντονους κοιλιακούς πόνους.

Οι αναλύσεις από 26 ασθενείς οδήγησαν σε 6 θετικούς σε σαλμονέλα και εννέα σε E. coli, ενώ οι εργαστηιακές δοκιμές στα σάντουιτς κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα σε σαλμονέλα σε τέσσερα από τα οκτώ δείγματα.

Η επιθεώρηση των αρχών στον φούρνο έδειξε ότι δεν διέθετε επαγγελματική άδεια ή πιστοποιητικό ασφάλειας τροφίμων ενώ τέσσερις υπάλληλοι δεν είχαν πιστοποιητικό εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ή πιστοποιητικό υγείας. Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι μόνο το 20% περίπου των 132 καταστημάτων αρτοποιίας στο Long Khánh έχουν άδειες λειτουργίας. 

Το 2023, το Βιετνάμ κατέγραψε 125 επιδημίες τροφικών δηλητηριάσεων που μόλυναν περισσότερους από 2.100 ανθρώπους και προκάλεσαν 28 θανάτους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα