Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Impossible Pork: Η απόλυτη εναλλακτική λύση για το χοιρινό κρέας

ΑρχικήΟικιακάVEGANismImpossible Pork: Η απόλυτη εναλλακτική λύση για το χοιρινό κρέας
spot_img

Το Impossible Pork, νικητής των βραβείων World Changing Ideas της Fast Company 2022, αποτελεί άλλα μια κίνηση για την αντικατάσταση της συμβατικής κτηνοτροφίας.

Το Impossible Pork  αποτελεί  μια φυτική εκδοχή κιμά χοιρινού κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε φαγητό χρησιμοποιείται, ζωικής προέλευσης κιμάς. Σε κάθε χαρακτηριστικό, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης, της υφής, της εμφάνισης και της συνολικής απήχησης, το κοινό πλειοψηφικά δήλωσε ότι προτιμούσε το Impossible Pork.

 Το χοιρινό είναι το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο. Για αυτό, η Impossible Foods, θέλησε να δουλέψει πάνω σε ένα προϊόν αντικατάστασης του χοιρινού, χωρίς το περιβαλλοντικό αντίκτυπό του. Το νέο προϊόν, το οποίο είναι ο νικητής της κατηγορίας τροφίμων των βραβείων World Changing Ideas της Fast Company 2022 , είναι ένα ακόμη βήμα προς τον τολμηρό στόχο της εταιρείας, ο οποίος αποτελεί την πλήρη αντικατάσταση της ανάγκης για κτηνοτροφία, άρα και την σχεδόν μηδενική εκπομπή ρίπων.

Ο τρόπος, με τον οποίο η εταιρεία  προσεγγίζει την ανάπτυξη προϊόντων και εξέλιξε το Impossible Pork  είναι μέσω τεχνολογικών πλατφορμών για την κατανόηση δομικών στοιχείων των ζωικών προϊόντων, καθώς και των διαφορετικών αισθητηριακών ιδιοτήτων μεταξύ αυτών.  Για παράδειγμα, σύμφωνα με την εταιρεία, ο κιμάς χοιρινού κρέατος είναι και πιο μαλακός από τον κιμά τεχνητού και έχει πιο ουδέτερη γεύση. Με τη μέθοδό της, η εταιρεία δηλώνει πως πέτυχε τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιότητα.

Το Impossible Burger κυκλοφόρησε πρώτα  σε επιλεγμένα εστιατόρια. Ο David Chang το χρησιμοποίησε σε ένα ragù με πικάντικα κέικ καβουριού στο Momofuku Ssäm Bar της Νέας Υόρκης. Πλέον, περισσότερα από 120 εστιατόρια στη Σιγκαπούρη και άλλα 100 εστιατόρια το σερβίρουν στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνουν το προϊόν στο μενού τους. Κατά τις δοκιμές, η εταιρεία βεβαιώθηκε, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από μαγειρικές τεχνικές, καθώς μπορεί να επεξεργαστεί από σεφ και μάγειρες όπως ακριβώς και το κανονικό χοιρινό.

Πηγή: fastcompany

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο