Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός – Φιλοξενία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤουρισμός - Φιλοξενία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ
spot_img

 Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης – Σε ποιες πόλεις λειτουργούν οι σχολές – Οι ειδικότητες

Ξεκινά σήμερα Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το σχολικό έτος 2022-2023 σε τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

   Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed.

   Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή της ΔΥΠΑ.

   Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι/ες είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών.

   Για την ειδικότητα «Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου» είναι απαραίτητη η καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά).

   Για τις ειδικότητες «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» & «Τεχνίτης Επισιτισμού» είναι επιθυμητή η καλή γνώση ξένης γλώσσας.

   Οι Πειραματικές ΕΠΑΣ λειτουργούν σε επτά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) και εφαρμόζουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος υλοποιείται στις Σχολές από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο, ενώ η μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών και μαθητριών αντιστοιχεί σε 25,27 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο, η οποία διαρκεί συνολικά 12 μήνες.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία της ΔΥΠΑ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Τουρισμού, εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων), ενισχύοντας, συγχρόνως, την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

   Οι ειδικότητες στις επτά Π.ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2022-2023 είναι οι εξής:

   Π. ΕΠΑΣ Καλαμακίου-Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης

   Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

   Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης

   Τεχνίτης επισιτισμού

   Π.ΕΠΑΣ 1ης Θεσσαλονίκης

   Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

   Τεχνίτης επισιτισμού

   Π.ΕΠΑΣ Κέρκυρας

   Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

   Π.ΕΠΑΣ Μυτιλήνης

   Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης

   Τεχνίτης επισιτισμού

   Π.ΕΠΑΣ Πάτρας

   Τεχνίτης επισιτισμού

   Π.ΕΠΑΣ Ρόδου

   Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

   Τεχνίτης μαγειρικής τέχνης

   Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Π.ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

   – πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις με αμοιβή και ασφάλιση,

   – φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια,

   – τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα,

   – εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό,

   – δικαιούνται αναβολή στράτευσης,

   – λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

   Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/mathitia.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο