Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λίμνη Πλαστήρα: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 2,4 μέτρα!

ΑρχικήΝέαΛίμνη Πλαστήρα: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 2,4 μέτρα!
spot_img

Μετά από “μάχη” 2,5 ωρών!

Τον μεγαλύτερο γουλιανό που έχει «πιαστεί» ποτέ στη λίμνη Πλαστήρα με καλάμι κατάφεραν να βγάλουν δύο νεαροί ψαράδες.

Το μήκος του ήταν 2,40 μέτρα, ωστόσο οι ψαράδες δεν κατάφεραν να το ζυγίσουν καθώς το άφησαν ξανά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, ο ένας εκ των ψαράδων είπε πως το γατόψαρο «τσίμπησε» στις 23:00 και χρειάστηκε «μάχη» δύο ωρών για να μπορέσουν να το βγάλουν από το νερό.Οι ψαράδες επέλεξαν να μην το διακινδυνεύσουν και ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται πως το βάρος του ήταν σίγουρα πάνω από 80 κιλά και το μήκος του στα 2,40 μέτρα.

Ο γουλιανός (επιστημονική ονομασία: Silurus glanis) είναι μεγάλο είδος γατόψαρου το οποίο απαντά στην κεντρική, νότια και ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει εισαχθεί και στη δυτική Ευρώπη. Ένα από τα δύο είδη γατόψαρων της Ευρώπης, με το άλλο να είναι το γλανίδι (S. aristotelis), ενδημικό είδος των λιμνών της Ελλάδας. Ο γουλιανός είναι ψάρι του γλυκού νερού και αναγνωρίζεται από το ευρύ, παχύ κεφάλι και το μεγάλο στόμα του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη γατόψαρων και μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος τα 100 κιλά και μήκος τα 2,5 μέτρα. Μπορεί να ζήσει τουλάχιστον 50 χρόνια.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο