Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΙΟΝ: Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΙΟΝ: Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά
spot_img

Μείωση 40% από το 2017 οπότε ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα

Μείωση στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου εκφρασμένα ως tCO2eq πέτυχε η ΙΟΝ ΑΕ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

   Συγκεκριμένα, για το 2021 πέτυχε μείωση 5,6% συγκριτικά με το 2020 και 15,6% συγκριτικά με το 2019, ενώ από το 2017 οπότε και ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα έχει πετύχει μείωση 40%.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μελέτες μέτρησης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων της για τα πεδία αναφοράς 1 (άμεσες εκπομπές) και 2 (έμμεσες εκπομπές), τα οποία περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις σε φυσικό αέριο, άλλα καύσιμα, καύσιμα από μεταφορές με εταιρικά αυτοκίνητα,ηλεκτρική ενέργεια κ.α. Παράλληλα, έχει εστιάσει και στο πεδίο 3 (έμμεσες εκπομπές) μετρώντας στοιχεία όπως οι μεταφορές των εργαζομένων, η κατανάλωση χαρτιού, τα αεροπορικά ταξίδια και οι μεταφορές με μέσα τρίτων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία πιο ολοκληρωμένη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την καταγραφή της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου.

   Σκοπός της εταιρείας είναι, αφού μετρήσει και μελετήσει τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της στο περιβάλλον, να θέσει στόχο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τη μείωση του αποτυπώματός της. Στο πλαίσιο δημιουργίας συστήματος διαχείρισης ενέργειας με προοπτική το ISO 50001, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη διενέργεια δεύτερου ενεργειακού ελέγχου για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου, του Μαρκόπουλου και της ‘Αρτας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο