Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ενεργειακό κόστος “χτυπάει” περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο ενεργειακό κόστος "χτυπάει" περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων
spot_img

Έκθεση της Moody’s προβλέπει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των φρέσκων τροφίμων λόγω του ψηλού κόστους λειτουργίας των θερμοκηπίων.

Η αύξηση στο κόστος ενέργειας θα πλήξει περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων ενώ οι λιανοπωλητές με ειδίκευση σε προϊόντα περιβάλλοντος θα επηρεαστούν λιγότερο σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s όπως αναφέρει δημοσίευμα του European supermarket magazine.

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτό συμβαίνει διότι το κόστος ψύξης αποτελεί περίπου το 73% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο φωτισμός καταναλώνει το 7% της συνολικής ενέργειας, ο εξαερισμός – θερμοκρασία το 6% και το μαγείρεμα 6%.

Επιπλέον η Moody’s εκτιμά πως τον χειμώνα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές των φρέσκων προϊόντων λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους των θερμοκηπίων. (Σύμφωνα με την ABN Amro, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% έως 30% των δαπανών των Ολλανδών καλλιεργητών θερμοκηπίου).

Οι επιπτώσεις των αναταραχών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι μικρότερες σε όσους λιανοπωλητές δραστηριοποιούνται σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όπως στη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο