Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ενεργειακό κόστος “χτυπάει” περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο ενεργειακό κόστος "χτυπάει" περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων
spot_img

Έκθεση της Moody’s προβλέπει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των φρέσκων τροφίμων λόγω του ψηλού κόστους λειτουργίας των θερμοκηπίων.

Η αύξηση στο κόστος ενέργειας θα πλήξει περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων ενώ οι λιανοπωλητές με ειδίκευση σε προϊόντα περιβάλλοντος θα επηρεαστούν λιγότερο σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s όπως αναφέρει δημοσίευμα του European supermarket magazine.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτό συμβαίνει διότι το κόστος ψύξης αποτελεί περίπου το 73% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο φωτισμός καταναλώνει το 7% της συνολικής ενέργειας, ο εξαερισμός – θερμοκρασία το 6% και το μαγείρεμα 6%.

Επιπλέον η Moody’s εκτιμά πως τον χειμώνα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές των φρέσκων προϊόντων λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους των θερμοκηπίων. (Σύμφωνα με την ABN Amro, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% έως 30% των δαπανών των Ολλανδών καλλιεργητών θερμοκηπίου).

Οι επιπτώσεις των αναταραχών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι μικρότερες σε όσους λιανοπωλητές δραστηριοποιούνται σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όπως στη Λατινική Αμερική.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα