Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ενεργειακό κόστος “χτυπάει” περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο ενεργειακό κόστος "χτυπάει" περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων
spot_img

Έκθεση της Moody’s προβλέπει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των φρέσκων τροφίμων λόγω του ψηλού κόστους λειτουργίας των θερμοκηπίων.

Η αύξηση στο κόστος ενέργειας θα πλήξει περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων ενώ οι λιανοπωλητές με ειδίκευση σε προϊόντα περιβάλλοντος θα επηρεαστούν λιγότερο σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s όπως αναφέρει δημοσίευμα του European supermarket magazine.

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτό συμβαίνει διότι το κόστος ψύξης αποτελεί περίπου το 73% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο φωτισμός καταναλώνει το 7% της συνολικής ενέργειας, ο εξαερισμός – θερμοκρασία το 6% και το μαγείρεμα 6%.

Επιπλέον η Moody’s εκτιμά πως τον χειμώνα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές των φρέσκων προϊόντων λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους των θερμοκηπίων. (Σύμφωνα με την ABN Amro, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% έως 30% των δαπανών των Ολλανδών καλλιεργητών θερμοκηπίου).

Οι επιπτώσεις των αναταραχών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι μικρότερες σε όσους λιανοπωλητές δραστηριοποιούνται σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όπως στη Λατινική Αμερική.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα