Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Ελλάς: Πιστοποίηση EDGE Zero Carbon καταστήματος στη Λαμία

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαLidl Ελλάς: Πιστοποίηση EDGE Zero Carbon καταστήματος στη Λαμία
spot_img

Με την πιστοποίηση EDGE, η Lidl Ελλάς εξοικονομεί 9.993 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, 656.302 κυβικά μέτρα νερού και 21.858 MWh ενέργειας ετησίως.

H Lidl Ελλάς έλαβε την πιστοποίηση EDGE Zero Carbon για το flagship κατάστημά της στη Λαμία, κάνοντας χρήση του προτύπου του διεθνούς οργανισμού International Finance Corporation (IFC), χρηματοδοτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για να λάβει ένα κτήριο τη βεβαίωση αυτή, είναι απαραίτητο όλη η ενέργεια που χρησιμοποιεί να καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όσον αφορά στο κατάστημα της Lidl Ελλάς Λαμία/ Ταϋγέτου, το 44% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προέρχεται από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στην οροφή του καταστήματος και το 56% από την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.

Σημειώνεται ότι η Lidl Ελλάς έχει λάβει πιστοποίηση EDGE και για τα 229 καταστήματα της, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο πιστοποιημένων κτηρίων στην Ελλάδα. Από τα 229 καταστήματα, 4 καταστήματα έχουν λάβει την πιστοποίηση EDGE Advanced, καθώς έχουν βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητά τους τουλάχιστον κατά 40% σε σύγκριση με το τοπικό σημείο αναφοράς, ενώ τα υπόλοιπα την πιστοποίηση EDGE certified, όπου η βελτίωση αγγίζει τουλάχιστον το 20% της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αποδοτικής χρήσης νερού και της ενσωματωμένης σε υλικά ενέργειας σε σύγκριση με το τοπικό σημείο αναφοράς.

Με την πιστοποίηση EDGE, η Lidl Ελλάς εξοικονομεί 9.993 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, 656.302 κυβικά μέτρα νερού και 21.858 MWh ενέργειας ετησίως.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η πιστοποίηση όλων των νέων καταστημάτων της κατά EDGE, αλλά και η πιθανότητα να αξιολογήσει επιπλέον καταστήματα να λάβουν την ανώτερη πιστοποίηση EDGE Zero Carbon.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα