Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε έξυπνες πρακτικές διαχείρισης τροφίμων εκπαιδεύτηκαν συμμετέχοντες στο έργο foodwisebs

ΑρχικήΝέαΣε έξυπνες πρακτικές διαχείρισης τροφίμων εκπαιδεύτηκαν συμμετέχοντες στο έργο foodwisebs
spot_img

Ο δήμος Πολυγύρου μέσω του έργου foodwisebs υιοθετεί έξυπνες πρακτικές διαχείρισης τροφίμων

Η δωρεά περισσευούμενων γευμάτων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ευφάνταστες συνταγές που χρησιμοποιούν περισσεύματα τροφών, η σωστή αποθήκευση τροφής, έξυπνες αγορές και μείωση απορριμμάτων συσκευασίας, η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφής είναι μερικές από τις καλές πρακτικές, πάνω στις οποίες εκπαιδεύτηκε η εκπρόσωπος του Δήμου Πολυγύρου, Τάνια Γιαννιού, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία συμμετείχε στην τριήμερη εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του έργου foodwisebs.

Μαζί με τους άλλους εταίρους του έργου- δήμους από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Γεωργία, ο δήμος Πολυγύρου κέρδισε βασικές γνώσεις για τη σπατάλη τροφής #foodwaste και τις επιπτώσεις της για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Let’s Revive the Map! Bringing the Map to Life». Χωρισμένοι σε ομάδες, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν μια καθοδηγούμενη εξερεύνηση της συνοικίας Kadıköy της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι ομάδες εντόπισαν και τεκμηρίωσαν σενάρια πραγματικής σπατάλης φαγητού σε διάφορα περιβάλλοντα, από εστιατόρια και ψαραγορές μέχρι σούπερ μάρκετ και καταστήματα φαστ φουντ. Οι επακόλουθες αναλύσεις δεδομένων και παρουσιάσεις από τις ομάδες παρείχαν πολύτιμες γνώσεις, σχετικά με τα τοπικά ζητήματα που αφορούν τα απορρίμματα τροφίμων και τις πιθανές λύσεις διαχείρισης.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες δημιούργησαν προσομοιωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης, που απευθύνονταν σε διάφορες ομάδες-στόχους (επαγγελματίες εστίασης, οικογένειες, νέοι, σχολεία, ηλικιωμένοι).

Κάθε οργανισμός-εταίρος θα εφαρμόσει παρόμοιες εκπαιδεύσεις στη χώρα του, για τους τοπικούς δήμους και διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων.

Τον Μάιο αναμένεται να διοργανωθεί αντίστοιχη δράση στον δήμο Πολυγύρου, όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των πέντε ελληνικών δήμων που μετέχουν στο πρόγραμμα (Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Καβάλας).

Το έργο @foodwisebs συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση @incommongr.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Πως μπορεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής έως και 60 ημέρες – Εύρημα Ελλήνων ερευνητών

Μία πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών

Φάρμακα περιέχουν απαγορευμένη και επικίνδυνη χρωστική ουσία – Οργανώσεις κατηγορούν την ΕΕ για αδράνεια

Χρωστική ουσία που κατηγορείται για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και έχει απαγορευτεί ως πρόσθετο στα τρόφιμα πριν από τρία χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει σε όλα σχεδόν τα φάρμακα

Δημοφιλής κρέμα μαλλιών που παράγεται στην Ελλάδα περιέχει απαγορευμένη χημική ουσία – Ευρωπαϊκή ειδοποίηση

Εντοπίστηκε απαγορευμένη χημική ένωση σε πολύ δημοφιλές προϊόν περιποίησης μαλλιών που παράγεται στην Ελλάδα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα