Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κορυφαία Χρυσή Διάκριση για την Κουρέλλας Α.Ε. στα διεθνή βραβεία «World Cheese Awards 2022»

ΑρχικήΝέαΚορυφαία Χρυσή Διάκριση για την Κουρέλλας Α.Ε. στα διεθνή βραβεία «World Cheese Awards 2022»
spot_img

Το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π της Κουρέλλας Α.Ε. διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 4.000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «World Cheese Awards 2022».

Η Κουρέλλας Α.Ε., διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο (Gold Award) για το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π. στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «World Cheese Awards 2022».

- Advertisement -

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες και πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία υπό την αιγίδα του οργανισμού Guild of Fine Food και την υποστήριξη της ουαλικής κυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός «World Cheese Awards» αποτελεί μία παγκόσμια «γιορτή για το τυρί» και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τυροκομίας με τη συμμετοχή τυροκόμων, αγοραστών, πωλητών λιανικής και γευσιγνωστών τροφίμων από όλο τον κόσμο.

Ο Θόδωρος Κουρέλλας, Γενικός Διευθυντής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε διπλά περήφανοι που για μια ακόμα φορά βραβευόμαστε. Η κορυφαία αυτή διεθνής διάκριση αναγνωρίζει τη μακροχρόνια δραστηριοποίηση της
Κουρέλλας στην παραγωγή άριστων τυροκομικών προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και καταναλωτικές τάσεις και είναι διεθνώς
ανταγωνιστικά».
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Κουρέλλας διαθέτει σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η ποικιλία των προϊόντων της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, ενώ διακρίνεται για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της καθώς τα προϊόντα της εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ανεβατό, ένα μοναδικό ΠΟΠ τυρί, παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά, στην ορεινή περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων της. Η απαλή, κρεμώδης υφή του αναδεικνύει σάλτσες, ζυμαρικά, γλυκά ή απλά μια φέτα ψωμί.



spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα