Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κορυφαία Χρυσή Διάκριση για την Κουρέλλας Α.Ε. στα διεθνή βραβεία «World Cheese Awards 2022»

ΑρχικήΝέαΚορυφαία Χρυσή Διάκριση για την Κουρέλλας Α.Ε. στα διεθνή βραβεία «World Cheese Awards 2022»
spot_img

Το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π της Κουρέλλας Α.Ε. διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 4.000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «World Cheese Awards 2022».

Η Κουρέλλας Α.Ε., διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο (Gold Award) για το Βιολογικό Ανεβατό Τυρί Π.Ο.Π. στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό «World Cheese Awards 2022».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 τυριά από περισσότερες από 40 χώρες και πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία υπό την αιγίδα του οργανισμού Guild of Fine Food και την υποστήριξη της ουαλικής κυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός «World Cheese Awards» αποτελεί μία παγκόσμια «γιορτή για το τυρί» και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τυροκομίας με τη συμμετοχή τυροκόμων, αγοραστών, πωλητών λιανικής και γευσιγνωστών τροφίμων από όλο τον κόσμο.

Ο Θόδωρος Κουρέλλας, Γενικός Διευθυντής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε διπλά περήφανοι που για μια ακόμα φορά βραβευόμαστε. Η κορυφαία αυτή διεθνής διάκριση αναγνωρίζει τη μακροχρόνια δραστηριοποίηση της
Κουρέλλας στην παραγωγή άριστων τυροκομικών προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και καταναλωτικές τάσεις και είναι διεθνώς
ανταγωνιστικά».
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Κουρέλλας διαθέτει σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η ποικιλία των προϊόντων της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, ενώ διακρίνεται για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της καθώς τα προϊόντα της εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ανεβατό, ένα μοναδικό ΠΟΠ τυρί, παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά, στην ορεινή περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων της. Η απαλή, κρεμώδης υφή του αναδεικνύει σάλτσες, ζυμαρικά, γλυκά ή απλά μια φέτα ψωμί.



Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα