Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Heineken: Ανεβάζει κι άλλο τις τιμές της για να αντέξει τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγού

ΑρχικήΝέαHeineken: Ανεβάζει κι άλλο τις τιμές της για να αντέξει τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγού
spot_img

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο πρόκειται να αυξήσει τις τιμές στις μπύρες της, λόγω αναμενόμενης αύξησης στο κόστος των εισροών για το 2023.

 Αύξηση στις τιμές μπύρας της ανακοίνωσε η ζυθοποιία Heineken για το επόμενο έτος, προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος για πρώτες ύλες και ενέργεια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο πρόκειται να αυξήσει τις τιμές στις μπύρες της όπου είναι δυνατόν, επειδή αναμένει αύξηση στο κόστος των εισροών για το 2023, συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικά υψηλότερου κόστους ενέργειας, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας στο BNN Bloomberg.

Η Heineken θα εφαρμόσει τις αυξήσεις “υπεύθυνα” και “σύμφωνα με τις συνθήκες της εκάστοτε τοπικής αγοράς“, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των τιμών παραγωγού. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη είναι πιθανό να ακολουθήσουν τα καθαρά έσοδα το επόμενο έτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Οι ζυθοποιίες έχουν καταφέρει να προστατεύσουν κάπως τα περιθώρια κέρδους τους, μέσω της αύξησης των τιμών, καθότι η πλήρης απορρόφηση των κοστών δεν θα ήταν βιώσιμη για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, τα καταστήματα που διαθέτουν μπύρα, όπως μπαρ και παμπ, αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες σίγουρα δεν θα μπορέσουν να αντέξουν μια ψηλή άνοδο των τιμών στη μπύρα, καθώς οι υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις σε είδη πρώτης ανάγκης είναι ήδη αβάσταχτες για μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων.

Στην Ιρλανδία, ορισμένες παμπ αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών της Heineken, απειλώντας ότι θα αφαιρέσουν εντελώς τα προϊόντα της ζυθοποιίας από τα καταστήματά τους αντί να επιβαρύνουν τους πελάτες τους.

Παρά τις αυξήσεις στις τιμές της, οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, καθώς οι πελάτες συνέχισαν να πίνουν, αλλά διατήρησαν μια επιφυλακτική προοπτική εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα