Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε 16 χώρες διανεμήθηκε επικίνδυνη πιπεριά προέλευσης Μαρόκου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣε 16 χώρες διανεμήθηκε επικίνδυνη πιπεριά προέλευσης Μαρόκου
spot_img

Περιέχει υψηλές ποσότητες καδμίου.

Η Ολλανδία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF για επικίνδυνη ακατέργαστη πιπεριά (rawitt) από το Μαρόκο που περιέχει υψηλή ποσότητα καδμίου.

H πιπεριά τσίλι rawit βαθμολογείται ψηλά στη λίστα κατάταξης Scoville με τα πιο καυτά τσίλι.Έχει μικρό μέγεθος, μακρόστενο σχήμα, «κέρινο» δέρμα και λαμπερό κόκκινο ή πράσινο χρώμα.

Η πύλη RASFF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο για τους καταναλωτές, εάν καταναλώσουν αυτές τι πιπεριές σοβαρό. Οι χώρες που ειδοποιήθηκαν:  Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Sint Maarten, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αυγούστου του 2021 η ΕΕ μείωσε τα ανώτατα όρια καδμίου στα τρόφιμα, λόγω της τοξικότητάς του κυρίως στα νεφρά και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Το ανώτατο ότι καδμίου για τις πιπεριές είναι 0,02 mg/kg – ppm και στις πιπεριές Μαρόκου εντοπίστηκε 0,022 mg/kg – ppm

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο