Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ το αρνί “Keleméri bárányhús” Ουγγαρίας

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ το αρνί "Keleméri bárányhús" Ουγγαρίας
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμπερίληψη της ονομασίας “αρνί Kelemér” (Keleméri bárányhús) Ουγγαρίας στο μητρώο προϊόντων προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης, ΠΓΕ.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γεωγραφική προστασία μπορεί να ισχύει μόνο για αρνί προέλευσης Île-de-France ή Suffolk που διατηρούνται και εκτρέφονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Kelemér. Οι προβατίνες δεν μπορούν να είναι ζώα της ράτσας ράκα, cikta ή cigaja. Η ηλικία των αμνών κατά τη στιγμή της σφαγής δεν υπερβαίνει τις 120 ημέρες και το σωματικό τους βάρος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 κιλά.

Η τεχνική εκτροφής παίζει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή αυτού του κρέατος αρνιού με φρέσκο, καθαρό και πικάντικο άρωμα και γεύση και κοκκινωπό χρώμα.

Τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αρνιού Kelemé βασίζονται στη σχέση με τη γεωγραφική περιοχή. Το χωριό Kelemér βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Gömör-Szepesi στα Βόρεια Κεντρικά Όρη της Ουγγαρίας και οι ιδιότητες του μικροκλίματος και του εδάφους είναι ευνοϊκές για αγριόχορτα και φαρμακευτικά φυτά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί επηρεάζουν την ποιότητα του κρέατος, γι’ αυτό η ευχάριστα πικάντικη γεύση, η εύθρυπτη υφή, το φρέσκο ​​κοκκινωπό χρώμα, η φρέσκια μυρωδιά, η έλλειψη στέατος και το μαρμάρωμα του λεπτού στρώματος λίπους μεταξύ των μυϊκών ινών είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα