Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοφανής κρατική σύσταση για κατανάλωση μόνο 2 ποτών την εβδομάδα – Έντονες αντιδράσεις

ΑρχικήΝέαΠρωτοφανής κρατική σύσταση για κατανάλωση μόνο 2 ποτών την εβδομάδα - Έντονες αντιδράσεις
spot_img

Τι αποτελέσματα αναμένεται να φέρει η σύσταση για μείωση κατανάλωσης αλκοόλ από 15 σε δύο ποτά την εβδομάδα στον Καναδά;

Mάλλον το Καναδικό Κέντρο για τη χρήση ουσιών και τον εθισμό (CCSA) πήρε τον “Ιανουάριο χωρίς αλκοόλ” πολύ σοβαρά, συνιστώντας ως μέρος των οδηγιών τους στους συνολικά 38 εκατ. Καναδούς να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ τους σε μόλις δύο ποτά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η συμβουλή αυτή των κυβερνητικών ειδικών αναίρεσε κατά πολύ τις προηγούμενες συστάσεις τους, οι οποίες περιελάμβαναν 10 ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες και 15 για τους άνδρες.

Έρευνα που συντονίστηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι υπήρχαν περίπου 90.000 θάνατοι μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 20 έως 65 ετών ετησίως μεταξύ 2015-2019, όπου το ποτό ήταν μια υποκείμενη ή συνεισφέρουσα αιτία.

Διαπιστώθηκε, επιπλέον, ότι το αλκοόλ αποτελεί το 12% των θανάτων από όλες τις αιτίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, καθιστώντας την 1 στις 5 κορυφαίες αιτίες θνησιμότητας στη Βόρεια Αμερική. Οι αιτίες θανάτου που αποδίδονται στη χρήση αλκοόλ περιλαμβάνουν αλκοολική ηπατική νόσο, δηλητηρίαση, τροχαία ατυχήματα, ανθρωποκτονίες, κίρρωση και υπέρταση.

Αλλά ενώ πράγματι το αλκοόλ ευθύνεται για την πρόκληση αρκετών αρνητικών στον ανθρώπινο οργανισμό, οι Καναδοί ειδικοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των κρατικών οδηγιών στην κατανάλωση δύο ποτών την ημέρα.

Ένα εκ των επιχειρημάτων τους αποτελεί ότι σε άλλες χώρες, όπως οι γειτονικές τους ΗΠΑ, προτείνουν 7 ποτά για τις γυναίκες και 14 για τους άνδρες.

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί επεσήμαναν τη δόση υπερβολής που εμπεριέχει η σύσταση των δύο ποτών την ημέρα. Θεωρούν πως η συμβουλή θα προκαλέσει άγχος στους Καναδούς, αλλά και μια έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις κρατικές συμβουλές υγείας.

Αν και ο ΠΟΥ έχει δηλώσει πως “καμια ποσότητα αλκοόλ στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλής”, μια μέτρια κατανάλωση την εβδομάδα θα μπορούσε να ενέχει πολλά πλεονεκτήματα για έναν ενήλικα, καθώς μπορεί να τον χαλαρώσει μετά από μια στρεσογόνο μέρα. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι “παν μέτρον άριστον”, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα