Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μη αλκοολούχα ποτά «μπορούν να αυξήσουν την επιθυμία για αλκοόλ»

ΑρχικήΝέαΤα μη αλκοολούχα ποτά «μπορούν να αυξήσουν την επιθυμία για αλκοόλ»
spot_img

Ακόμα και ο «Στεγνός Ιανουάριος» έχει τις προβληματικές του!

Η κατανάλωση ποτών με χαμηλό  ή καθόλου αλκοόλ  αυτόν τον «Στεγνό Ιανουάριο» (Dry January), που  εφαρμόζεται κάθε χρόνο στη Βρετανία  με  στόχο  την  απόλυτη αποχή από το αλκοόλ για έναν ολόκληρο μήνα, αμέσως μετά τις ”καταχρήσεις” των εορτών μπορεί να προκαλέσει επιθυμία  για το πραγματικό  αλκοόλ, υποστηρίζει ένας ειδικός επιστήμονας στα θέματα των εθισμών και της απεξάρτησης.

Η καθιέρωση ενός «στεγνού» μήνα από το αλκοόλ , καθιερώθηκε ως μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Alcohool Ghange UK, κάθε μία ώρα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του εξαιτίας της χρήσης αλκοόλ.  Όμως, ισχυρή φαίνεται να είναι και η τάση απεξάρτησης και σύμφωνα με την ίδια οργάνωση  ένας στους επτά ενήλικες ( περίπου 8,8 εκατομμύρια) σχεδίαζε να συμμετάσχει στον φετινό « Στεγνό Ιανουάριο « φέτος, σύμφωνα με το Alcohol Change UK. Έτσι εξηγείται γιατί  η ζήτηση για μη αλκοολούχα μπύρα έχει εκτοξευθεί κατά 219% αυτόν τον μήνα.

Αλλά ο Μάρτιν Πρέστον, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος στην ιδιωτική κλινική αποτοξίνωσης Delamere, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας  ότι η κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών ή ποτών χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ δεν είναι πανάκεια και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.  

Υποστηρίζει ότι η επιλογή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και άλλων  μη αλκοολούχων  μπορεί να  αυξήσει την λαχτάρα για πραγματικό αλκοόλ.  Επειδή  αυτά τα ποτά, χωρίς να μεθάνε, έχουν την ίδια γεύση με το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσουν τον καταναλωτή στην αναζήτηση  του πραγματικού ποτού. Ο Πρέστον είπε, επίσης , ότι ορισμένα ποτά «χωρίς αλκοόλ» περιέχουν ίχνη αλκοόλ, τα οποία μπορεί να είναι παραπλανητικά για όλους όσοι προσπαθούν να απέχουν εντελώς. Συμβούλευσε να μην  καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, γιατί όταν τελειώσει ο «στεγνός Ιανουάριος μπορεί να αυξηθεί εξίσου η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο «Στεγνός  Ιανουάριος» είναι αναποτελεσματικός και μπορεί να κάνει τους πότες να νιώσουν χειρότερα

Ποια τελικά μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση;  Η ιατρική συμβουλή είναι πάντα χρήσιμη, αλλά η μέτρια κατανάλωση   θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην οικοδόμηση μιας υγιούς και πιο βιώσιμης σχέσης με το αλκοόλ και μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά και αυτό θέλει τόλμη .

ΠΗΓΗ: the drinksbusiness    

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο