Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγωγή στην Jack Daniel’s για τον μύκητα ουίσκι Baudoinia compniacensis

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑγωγή στην Jack Daniel's για τον μύκητα ουίσκι Baudoinia compniacensis
spot_img

   Ο μύκητας ουίσκι Baudoinia compniacensis, ή «μερίδα των αγγέλων», ή μαύρη μούχλα, μολύνει την ατμόσφαιρα γύρω από τα αποστακτήρια προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Μια κάτοικος της κομητείας Λίνκολν του Τενεσί, μήνυσε το γραφείο πολεοδομίας της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι δεν ενέκρινε σωστά τις άδειες για τις αποθήκες του ουίσκι Jack Daniels. Η Christi Long που διευθύνει χώρο εκδηλώσεων δίπλα στα συγκεκριμένα αποστακτήρια, προσπαθεί να εμποδίσει την εταιρία να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις καθώς ένας μύκητας του ουίσκι καλύπτει ολόκληρη την περιουσία της, σύμφωνα με το BBC.

   Η ίδια σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει αναγκαστεί να ξοδέψει αρκετά χρήματα σε ρεύμα και νερό προκειμένου να απαλλαγεί από το μύκητα ο οποίος εμφανίζεται ως μαύρη μούχλα στις επιφάνειες. Η εμφάνιση αυτού του μύκητα έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις από τους κατοίκους του Τενεσί και ζητούν από την Jack Daniel’s Tennessee Whisky, η οποία ανήκει στην εταιρεία Brown-Forman με έδρα το Λούισβιλ, να εγκαταστήσει φίλτρα αέρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο μύκητας, Baudoinia compniacensis,  πήρε το όνομά του από τον διευθυντή της Γαλλικής Ένωσης Αποσταγματοποιών που τον ανακάλυψε να αναπτύσσεται κοντά σε αποστακτήρια κονιάκ τη δεκαετία του 70’. Καταγγελίες για μολύνσεις από το συγκεκριμένο μύκητα έχουν κάνει επίσης κάτοικοι του Καναδά, της Σκωτίας και της καραϊβικής.

   Ο Baudoinia compniacensis αναπτύσσεται κατά την διαδικασία εξάτμισης του αλκοόλ κατά τη γήρανση γνωστή ως “μερίδιο των αγγέλων”, και είναι μια μαύρη κολλώδης ουσία που μολύνει σε σπίτια αυτοκίνητα, πινακίδες κ.α. “Αν περιηγηθείτε σε ένα από τα αποστακτήρια, θα σας πουν για το μερίδιο των αγγέλων που πηγαίνει στην ατμόσφαιρα”, λέει Jason Holleman, δικηγόρος που εκπροσωπεί την κυρία Long, στο BBC. “Και δυστυχώς αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον μύκητα του διαβόλου”.

   Η Jack Daniel’s διαθέτει προς το παρόν 6 αποστακτήρια στην περιοχή και είναι στα σκαριά περισσότερα από 12. Ωστόσο ο καγκελάριος της κομητείας, J.B. Cox, έδωσε έγγραφη εντολή πριν λίγες μέρες στους αξιωματούχους, να διατάξουν ανάκληση της κατασκευής αφού προέκυψε πως η διαδικασία της νομιμοποίησης δεν είχε ολοκληρωθεί.

     Η εκπρόσωπος του Jack Daniel’s, Elizabeth Conway, σε δήλωση της στη The Post, είπε: “Κατά τη διαδικασία χωροθέτησης και κατασκευής, συνεργαστήκαμε στενά με την κομητεία Λίνκολν και παρείχαμε όλες τις πληροφορίες που μας ζητήθηκαν από τοπικούς αξιωματούχους, καθώς και τηρήσαμε τις κανονιστικές απαιτήσεις, τις αυστηρές οδηγίες του κλάδου και τα αυστηρά εσωτερικά πρότυπα που ακολουθούμε στην κατασκευή αποθηκών. Όποιος έχει επισκεφτεί το αποστακτήριο Jack Daniel ή οποιοδήποτε άλλο αποστακτήριο με ωρίμανση οινοπνευματωδών ποτών πιθανότατα έχει παρατηρήσει την παρουσία μικροχλωρίδας. Η μικροχλωρίδα αναπτύσσεται σε δέντρα, κτίρια και άλλες κατασκευές γύρω από αποστακτήρια και αποθήκες. Η αιθανόλη που απελευθερώνεται από τα βαρέλια κατά την ωρίμανση, που ονομάζεται επίσης «το μερίδιο των αγγέλων», είναι μόνο μία από τις πολλές πηγές τροφής της μικροχλωρίδας. Ενώ είμαστε συνηθισμένοι στη μικροχλωρίδα, εκτιμούμε ότι σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει η εμφάνισή της και η ταλαιπωρία που μπορεί να παρουσιάζει. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πιστεύουμε ότι δεν είναι επιβλαβές για τα άτομα ή την περιουσία τους”.

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας, πως αν και από κάποιους δόθηκε σαν λύση το φιλτράρισμα του αέρα, αυτό στην πραγματικότητα δεν μπορεί να συμβεί αφού τα βαρέλια απαιτούν φυσικό εξαερισμό κατά τη διαδικασία γήρανσης. “Η υπάρχουσα ανεξάρτητη και κυβερνητική έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει εύλογα διαθέσιμη τεχνολογία ελέγχου για την πρόληψη των εκπομπών αιθανόλης χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η γεύση και η ποιότητα του Jack Daniel’s ή οποιουδήποτε άλλου παλαιωμένου ουίσκι”, καταλήγει η δήλωση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα