Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Κορίτσι νοσηλεύτηκε με HUS έπειτα από κατανάλωση νωπού τυριού

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΙταλία: Κορίτσι νοσηλεύτηκε με HUS έπειτα από κατανάλωση νωπού τυριού
spot_img

Οι τοπικές υγειονομικές συνέδεσαν την μόλυνση με την κατανάλωση τυριού που παράγεται σε μια malga, μια αλπική καλύβα, στο Coredo.

Προειδοποίηση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας (Ministero della Salute), έπειτα από την περίπτωση μόλυνσης ενός νεαρού κοριτσιού με E.Coli, με την κατάστασή της να χειροτερεύει ολοένα και περσότερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το κορίτσι ανέπτυξε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με λοιμώξεις από E. coli που προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια, ενώ νοσηλεύτηκε στα τέλη του Ιουλίου.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές έλαβαν μέτρα για να προσπαθήσουν να επαληθεύσουν την πηγή της μόλυνσης, την οποία τελικά συνέδεσαν με την κατανάλωση νωπού τυριού που παράγεται σε μια malga, μια αλπική καλύβα, στο Coredo. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τυρί πωλείται και διαδικτυακά σε γνωστό ιταλικό ιστότοπο.

Μια σχετική αναφορά του Συστήματος Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF) δείχνει ότι στο τυρί ανιχνεύθηκε τοξίνη Shiga E. coli (STEC) O26.

Οι αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν τους καταναλωτές, προτείνοντας σε όποιον αγόρασε γαλακτοκομικά προϊόντα από τον εμπλεκόμενο ιστότοπο, πριν από τις 14 Ιουλίου, να μην τα καταναλώσει. 

Προειδοποιούν, επίσης, για των κίνδυνο που ενέχουν τα νωπά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να για παιδιά κάτω των 5 ετών ή σε ηλικιωμένους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Food Safety News, μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουνίου 2023, καταγράφηκαν 73 περιπτώσεις HUS από 16 περιοχές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων 70 σε άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών, εκ των οποίων 4 άτομα αρρώστησαν μετά την επιστροφή τους από ταξίδι στο εξωτερικό. Η πλειονότητα των εγχώριων μολύνσεων καταγράφηκε στην Καμπανία και στην Εμίλια-Ρομάνια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο