Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kraft Heinz: Σημαντικά βήματα προς την αύξηση χρήσης ανακυκλωμένων πρώτων υλών στις συσκευασίες της

ΑρχικήΥλικάΥλικά συσκευασίαςKraft Heinz: Σημαντικά βήματα προς την αύξηση χρήσης ανακυκλωμένων πρώτων υλών στις συσκευασίες της
spot_img

Η Kraft Heinz προσπαθεί να φτάσει ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για βιωσιμότητα και λιγότερο πλαστικό.

Νέο, πιο ενισχυμένο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η εταιρεία Kraft Heinz ως προς τη χρήση ανακυκλωμένου PET, ξεκινώντας την αλλαγή στις συσκευασίες της στα προϊόντα Kraft Real Mayo και Miracle Whip.

Για αρχή, τα δύο προϊόντα, θα κυκλοφορούν σε συσκευασίες με 100% ανακυκλωμένο περιεχόμενο  το επόμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πολιτική που προς το παρόν θα ισχύσει στις ΗΠΑ.

Η Kraft Heinz, όνομα πίσω από μια πληθώρα σνακ, σαλτσών και τροφίμων που υπάρχουν στα ντουλάπια πολλών νοικοκυριών παγκοσμίως, πρόκειται να μειώσει επίσης τη χρήση του παρθένου πλαστικού κατά 20% έως το 2030, εισάγοντας σε αυτές περισσότερες εναλλακτικές στο πλαστικό και πολλές ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Heinz έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να μετατρέψει όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της σε ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025. Σύμφωνα με το Food Dive, ο στόχος αυτός είχε επιτευχθεί κατά 84% έως το 2021.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ το 15% του χαρτοφυλακίου άκαμπτων πλαστικών συσκευασιών PET θα αντικατασταθεί με ανακυκλωμένο περιεχόμενο έως το 2025, αναφέρει το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο.

Όπως είναι αναμενόμενο, σε κάθε χώρα οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες διαφέρουν, αφού η πολυεθνική φέρεται να έχει ήδη μετακινηθεί στο 30% ανακυκλωμένο περιεχόμενο στα περισσότερα από τα μπουκάλια της στη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που σύμφωνα με την εταιρεία εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε τοπικής αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο