Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας στο επίκεντρο συνάντησης του ΥπΑΑΤ με την ΕΔΟΤΟΚΚ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΤα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας στο επίκεντρο συνάντησης του ΥπΑΑΤ με την ΕΔΟΤΟΚΚ
spot_img

Συναντήσεις με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος και  της Κτηνοτροφίας και με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Συναντήσεις με την Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος  και της Κτηνοτροφίας) και με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός  Σταύρος Κελέτσης και ο Γ.Γ Γιώργος Στρατάκος. Εκ μέρους της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. μετείχαν οι Γιάννης Φασουλάς, Αθανασία Κουμούτσου, Γιώργος Γεωργούδης, Παναγιώτης Πεβερέτος και Στέλιος Σκαρίμπας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της σύγχρονης κτηνοτροφίας που έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής κρίσης και στα προβλήματα που δημιουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων  γύρω από την ανάγκη προώθησης των προϊόντων κρέατος στο εξωτερικό, την ενίσχυση της θέσης των κτηνοτρόφων, αλλά και τα οφέλη των δίκαιων και διαφανών συναλλαγών των επαγγελματιών με την πολιτεία και συμφωνήθηκε η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ., ζήτησαν επίσης προώθηση των εξαγωγών κρέατος και σύνδεση της κτηνοτροφίας και των προϊόντων της με τον τουρισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν μοναδική ποιότητα και εξαιρετική διατροφική αξία και γι’ αυτό έχουν τη δυνατότητα να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης  με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων συμμετείχαν ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και οι Γ.Γ Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ  Στέργιος Κύρτσιος και τα μέλη της Ένωσης έθεσαν, μεταξύ άλλων, στον υπουργό το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, ως απόρροια των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων και το ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας. Ζήτησαν, επίσης, να ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά, ιδιαίτερα σε προϊόντα μεταποίησης όπως η φέτα.

Ο ΥπΑΑΤ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΕΚ ότι το Υπουργείο  εργάζεται με μεθοδικότητα, σχέδιο και ταχύτητα, λαμβάνοντας αποφάσεις που ως στόχο έχουν τη στήριξη της κτηνοτροφίας, πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια, την τάξη και τη νομιμότητα, προκειμένου να γίνουν πραγματικές τομές που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και για να γίνει το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πιο ελκυστικό στη νέα γενιά.

Ήδη εργαζόμαστε με συγκεκριμένα βήματα και σε σφικτό χρονοδιάγραμμα για την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς και τη θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ προς όφελος κάθε δικαιούχου, υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης. Και συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει για την ολιστική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κτηνοτροφία στη χώρα μας πρέπει και μπορεί να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο στην εθνική μας οικονομία και για να επιτευχθεί αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου με τους εκπροσώπους των παραγωγών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο