Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εταιρία στην Καλιφόρνια κατηγορήθηκε για παράνομη παλαίωση κρασιού στον βυθό του ωκεανού

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕταιρία στην Καλιφόρνια κατηγορήθηκε για παράνομη παλαίωση κρασιού στον βυθό του ωκεανού
spot_img

Κλήθηκε να καταστρέψει 2.000 μπουκάλια κρασί που χαρακτηρίστηκαν “ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση”.

     Για παράνομη υποβρύχια παλαίωση κρασιών στον πυθμένα του καναλιού της Santa Barbara κατηγορείται η Ocean Fathoms, με αποτέλεσμα να καταστρέψει 2.000 μπουκάλια κρασί, σύμφωνα με το FoodAndWine.

    Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία κρασιών της Καλιφόρνια Ocean Fathoms χαρακτηρίζει τα νερά του καναλιού της Santa Barbara ως «το τέλειο περιβάλλον» για την παλαίωση των κρασιών της. «Tο σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος των Νήσων της Μάγχης δίνει στην Ocean Fathoms ένα ανώτερο προϊόν», ισχυρίζεται η εταιρεία, χωρίς να λαμβάνει υπόψην την άφθονη υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα που προσκολλάται σε κάθε μπουκάλι.

   Το 2017, η Ocean Fathoms άρχισε να βυθίζει ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια του κρασιού της στο κανάλι και όταν τα μπουκάλια ανακτήθηκαν 12 μήνες αργότερα, πωλήθηκαν έως και 500 δολάρια το καθένα. Το πρόβλημα ήταν ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν έλαβαν ποτέ τις κατάλληλες άδειες από την Παράκτια Επιτροπή της Καλιφόρνια ή το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, που μετέτρεψαν αυτό το «τέλειο περιβάλλον» σε παράνομο.

   Επιπλέον, η εταιρεία πούλησε το κρασί χωρίς επαγγελματική άδεια, χωρίς άδεια πώλησης αλκοόλ ABC και εισέπραττε φόρους από κάθε αγορά χωρίς να πληρώνει τους απαιτούμενους φόρους στο κράτος. O εισαγγελέας της κομητείας Santa Barbara John T. Savrnoch είπε ότι τα κρασιά θα θεωρούνται «νοθευμένα και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση», σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

    Η υποβρύχια παλαίωση του κρασιού δημιούργησε «εκπληκτική» διαφορά, λέει το Winery. Ως αποτέλεσμα, το Γραφείο Ελέγχου Αλκοολικών Ποτών κατέσχεσε περίπου 2.000 μπουκάλια κρασί από το Ocean Fathom και τα κατέστρεψε σε μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στη Σάντα Μπάρμπαρα και στη συνεχεια μετέφεραν το γυαλί σε ένα κέντρο ανακύκλωσης.

    Σύμφωνα με δήλωση του Εισαγγελέα της Santa Barbara, η καταστροφή του κρασιού ήταν μέρος μιας συμφωνίας ένστασης που έγινε αποδεκτή από τους ιδρυτές της Ocean Fathom, Emanuele Azzaretto και Todd Hahn. Οι δύο άνδρες δηλώνουν επίσης ένοχοι για τρία πλημμελήματα για παράνομη απόρριψη υλικού στα ύδατα των ΗΠΑ, πώληση αλκοόλ χωρίς άδεια και συμμετοχή σε απάτη επενδυτών. Οι δυο τους κλήθηκαν επίσης να πληρώσουν 50.000 $ ως αποζημίωση σε αυτόν τον επενδυτή.

   «Αυτή η υπόθεση αφορούσε άτομα που λειτουργούσαν με πλήρη αδιαφορία για τους καταναλωτικούς και περιβαλλοντικούς νόμους μας», δήλωσε ο εισαγγελέας Savrnoch. «Η Επιτροπή Παράκτιων Ακτών της Καλιφόρνια παρέπεμψε την υπόθεση στη Μονάδα μας για την Προστασία των Καταναλωτών και του Περιβάλλοντος και λόγω του ευρέος φάσματος των παραβιάσεων, ερευνήσαμε με τη βοήθεια πέντε κρατικών και τοπικών υπηρεσιών. Η υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία της σχέσης του γραφείου μας με εξωτερικούς φορείς και καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να λογοδοτούμε εταιρείες και ιδιώτες για παραβίαση κάθε είδους καταναλωτικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο