Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Τα εστιατόρια στηρίζουν την κοινοποίηση της βαθμολογίας τους στην υγιεινή και την ασφάλεια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΒρετανία: Τα εστιατόρια στηρίζουν την κοινοποίηση της βαθμολογίας τους στην υγιεινή και την ασφάλεια
spot_img

Έρευνα της FSA δείχνει υποστήριξη για την υποχρεωτική εμφάνιση υγιεινής των τροφίμων.

Στα εστιατόρια στη Βρετανία εφαρμόζεται το σύστημα βαθμολογίας στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων, Food Hygiene Rating Scheme (FHRS), όπου μετά από αιφνιδιαστικούς  ελέγχους των  αρχών δίνεται βαθμολογία από το 0 έως το 5, με το 5 να υποδηλώνει «πολύ καλή» υγιεινή των τροφίμων και 0 να υποδηλώνει «απαραίτητη επείγουσα βελτίωση». Στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, από το 2013 και το 2016, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται νομικά να επιδεικνύουν το αυτοκόλλητο αξιολόγησης για την υγιεινή των τροφίμων σε εμφανές σημείο, όπως η εξώπορτα, η είσοδος ή το παράθυρο της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις στην Αγγλία δεν χρειάζεται να εμφανίζουν τη βαθμολογία τους στις εγκαταστάσεις τους, αλλά ενθαρρύνονται να το κάνουν.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου FSA,  διαξήγαγε έρευνα για την εμφάνιση/κοινοποίηση με αυτοκόλλητο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των Βαθμολογιών Υγιεινής Τροφίμων στην Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία. Στην Αγγλία, περίπου τα δύο τρίτα (67%) των επιχειρήσεων εμφάνιζαν βαθμολογία υγιεινής τροφίμων, είτε εντός είτε σε τοποθεσία ορατή έξω από τις εγκαταστάσεις τους. Αν και δεν είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι το 2021 (64%), αυτό αντιπροσωπεύει τη συνέχιση της σταθερής ανοδικής τάσης στα ποσοστά εμφάνισης από τις επιχειρήσεις στην Αγγλία από το 2017, όταν το 55% των επιχειρήσεων εμφάνιζε αυτοκόλλητο. Αύξηση έχει επίσης από το 2019 στο ποσοστό των επιχειρήσεων που εμφανίζουν το αυτοκόλλητο έτσι ώστε να είναι ορατό από το εξωτερικό των εγκαταστάσεων (63% το 2022 έναντι 55% το 2019).

Στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία, όπου είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις να επιδεικνύουν τη βαθμολογία τους όσον αφορά την υγιεινή των τροφίμων, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων είχαν τη βαθμολογία τους είτε εντός είτε σε τοποθεσία ορατή έξω από τις εγκαταστάσεις (Βόρεια Ιρλανδία 87% και Ουαλία 91%) .

Σε όλη την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία, η πλειονότητα των επιχειρήσεων θεώρησε ότι η εμφάνιση των αξιολογήσεων για την υγιεινή των τροφίμων θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για τουλάχιστον ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί ήταν της γνώμης ότι θα έπρεπε να εισαχθεί υποχρεωτική εμφάνιση για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες στις οποίες εξετάστηκαν. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση από το 2021, όπου μόνο μία στις πέντε επιχειρήσεις θεώρησε ότι η υποχρεωτική προβολή θα έπρεπε να εισαχθεί για όλες τις πλατφόρμες.

Οι επιχειρήσεις που ανέφεραν ότι υποστηρίζουν υποχρεωτική εμφάνιση στο διαδίκτυο συνήθως ανέφεραν επίσης υποστήριξη προβολής σε φυσικές εγκαταστάσεις και θεώρησαν μια επέκταση των υφιστάμενων κανονισμών σε διαδικτυακές πλατφόρμες ως λογική εξέλιξη. Κάποιοι σχολίασαν ότι η υποχρεωτική ηλεκτρονική εμφάνιση θα ωφελούσε τους πελάτες παρέχοντάς τους πληροφορίες για την ενημέρωση των αποφάσεων αγοράς, ενώ άλλοι είπαν ότι θα ήταν επωφελές για την επιχείρησή τους καθώς θα προωθούσε τα υψηλά τους πρότυπα.

Η μειοψηφία των επιχειρήσεων που ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει την υποχρεωτική διαδικτυακή εμφάνιση συχνά είχε ανησυχίες σχετικά με το κόστος και την πολυπλοκότητα της εφαρμογής αυτής της αλλαγής στους ιστοτόπους τους, τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ οι υπόλοιπες αμφισβήτησαν την υποχρεωτική διαδικτυακή εμφάνιση λόγω των κρατήσεων τους αλλά και αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης του FHRS .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο