Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πιο «γλυκό» φεστιβάλ στον κόσμο – Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ  Σοκολάτας και Κακάο

ΑρχικήΝέαΤο πιο «γλυκό» φεστιβάλ στον κόσμο – Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ  Σοκολάτας και Κακάο
spot_img
spot_img

Επαγγελματίες κακάο και σοκολάτας μαζί με chocoholics θα συγκεντρωθούν στην Vila Nova de Gaia της Πορτογαλίας.

Αύριο ανοίγει τις πόρτες του το Διεθνές Φεστιβάλ  Σοκολάτας και Κακάο στη Vila Nova de Gaia της Πορτογαλίας. Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και είναι μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις σοκολατοποιών και εμπορικών σημάτων σοκολάτας και των παραγωγών κακάο στον κόσμο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί φόρουμ με δύο ημέρες να είναι αφιερωμένες στη συζήτηση των πιο επίκαιρων θεμάτων με επίκεντρο την έννοια του Terroir στον κόσμο του κακάο και στους παραλληλισμούς με τον κόσμο του κρασιού.

Παραγωγοί κακάο, ερευνητικοί οργανισμοί, φορείς προώθησης και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του κακάο θα συζητήσουν τα πιο καυτά θέματα του κλάδου μεταξύ των οποίων όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο της σοκολάτας και την παραγωγή της.

Όλες οι εκδηλώσεις θα διευθύνονται από κορυφαίους ειδικούς από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Βραζιλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βενεζουέλα και η Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλων. 

«Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Ευρώπη έχει έναν σαφώς καθορισμένο σκοπό: να δημιουργήσει μια άμεση σύνδεση μεταξύ όλων των κρίκων στην αλυσίδα παραγωγής της σοκολάτας από την προέλευση έως τον τελικό καταναλωτή. Το φεστιβάλ ενισχύει την κουλτούρα και το έργο πίσω από το «χρυσό φρούτο» ή «τροφή των θεών», όπως είναι επίσης γνωστό το κακάο, διευρύνοντας τη γνώση για τις απολαύσεις που προέρχονται από το κακάο και προάγοντας τα εμπορικά σήματα προέλευσης, τις μικρές βιομηχανίες, τις αγροτικές επιχειρήσεις, τον τουρισμό, τα οφέλη για την υγεία και γαστρονομία. Το Chocolat Portugal είναι μια γιορτή που ξεπερνά τα σύνορα και τους πολιτισμούς και θα ενώσει τους λάτρεις της σοκολάτας από όλο τον κόσμο γύρω από ένα κοινό πάθος», είπε ο Marco Lessa, δημιουργός του Φεστιβάλ Σοκολάτας, που βρίσκεται τώρα στην 33η έκδοσή του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα