Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δ. Σταμενίτης: Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του οινικού και αμπελουργικού κλάδου

ΑρχικήΝέαΔ. Σταμενίτης: Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του οινικού και αμπελουργικού κλάδου
spot_img

Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Νέας ΚΑΠ για τον αμπελουργικό και οινικό τομέα.

Στο 1Ο Φεστιβάλ Ξινόμαυρου στο Αμύνταιο Φλώρινας, που διοργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , με την αρωγή του cluster οινοποιών «Αμύνταιος Οίνος», παραβρέθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

- Advertisement -

Στην τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός μίλησε, εστιάζοντας στις δυνατότητες που μας προσφέρει η Νέα ΚΑΠ, στο σχεδιασμό που υλοποιεί το Υπουργείο, με σκοπό την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που αυτή προσφέρει και στα αποτελέσματα, τα οποία η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ φιλοδοξεί να πετύχει συνολικά για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και ειδικότερα για τον αμπελουργικό και οινικό τομέα.

Ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τομεακές παρεμβάσεις που εμπεριέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027 για το κρασί και τους αμπελώνες, τονίζοντας ότι αυτές σχεδιάστηκαν με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για ενίσχυση του κλάδου, τη  βελτίωση της  ποιότητας του προϊόντος, την αύξηση της τυποποίησης – πιστοποίησης, τη βελτίωση των εξαγωγών μέσω της ενίσχυσης των δράσεων προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες και τέλος,τη μείωση του περιβαλλοντικού και κλιματικού αποτυπώματος των οινοποιείων.

Σημείωσε επίσης, ότι, στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, εφαρμόζει ήδη πολιτικές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο το εμπορικό ενδιαφέρον, την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών, αλλά και για την υιοθέτηση πρακτικών για καλύτερο και ποιοτικότερο τελικό προϊόν. Ενώ, κλείνοντας τόνισε, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που θα δώσουν στο ελληνικό κρασί τη δυναμική, ώστε να αναπτυχθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα