ΑρχικήΝέαΔ. Σταμενίτης: Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του οινικού και αμπελουργικού κλάδου

Δ. Σταμενίτης: Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του οινικού και αμπελουργικού κλάδου

2 λεπτά ανάγνωσης

Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Νέας ΚΑΠ για τον αμπελουργικό και οινικό τομέα.

Στο 1Ο Φεστιβάλ Ξινόμαυρου στο Αμύνταιο Φλώρινας, που διοργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , με την αρωγή του cluster οινοποιών «Αμύνταιος Οίνος», παραβρέθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

- Advertisement -

Στην τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός μίλησε, εστιάζοντας στις δυνατότητες που μας προσφέρει η Νέα ΚΑΠ, στο σχεδιασμό που υλοποιεί το Υπουργείο, με σκοπό την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που αυτή προσφέρει και στα αποτελέσματα, τα οποία η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ φιλοδοξεί να πετύχει συνολικά για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και ειδικότερα για τον αμπελουργικό και οινικό τομέα.

Ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τομεακές παρεμβάσεις που εμπεριέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027 για το κρασί και τους αμπελώνες, τονίζοντας ότι αυτές σχεδιάστηκαν με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για ενίσχυση του κλάδου, τη  βελτίωση της  ποιότητας του προϊόντος, την αύξηση της τυποποίησης – πιστοποίησης, τη βελτίωση των εξαγωγών μέσω της ενίσχυσης των δράσεων προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες και τέλος,τη μείωση του περιβαλλοντικού και κλιματικού αποτυπώματος των οινοποιείων.

- Advertisement -

Σημείωσε επίσης, ότι, στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, εφαρμόζει ήδη πολιτικές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο το εμπορικό ενδιαφέρον, την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών, αλλά και για την υιοθέτηση πρακτικών για καλύτερο και ποιοτικότερο τελικό προϊόν. Ενώ, κλείνοντας τόνισε, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που θα δώσουν στο ελληνικό κρασί τη δυναμική, ώστε να αναπτυχθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών