Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιες εταιρείες Τροφίμων είναι πιο φιλικές προς τις γυναίκες

ΑρχικήΝέαΠοιες εταιρείες Τροφίμων είναι πιο φιλικές προς τις γυναίκες
spot_img

Φτωχή η παρουσία εταιρειών τροφίμων και ποτών στη λίστα World’s Top Companies for Women.

Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση εργασίας οι μισές γυναίκες παγκοσμίως (47%) είναι στο εργατικό δυναμικό, σε σύγκριση με το 72% των ανδρών, και συνήθως εργάζονται σε θέσεις εργασίας χαμηλότερης ποιότητας από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Το Forbes σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας αγοράς Statista μέσω ερωτηματολογίου σε 70.000 γυναίκες από 37 χώρες δημιούργησε λίστα με τις πιο φιλικές στις γυναίκες, πολυεθνικές εταιρείες. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν -μεταξύ άλλων ερωτήσεων- εάν θα σύστηναν τον εργοδότη τους σε φίλους ή συγγενείς και να βαθμολογήσουν την εταιρεία τόσο σε γενικές πρακτικές στο χώρο εργασίας όσο και σε ζητήματα ειδικά για το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των αμοιβών λόγω φύλου, της διαχείρισης περιπτώσεων διακρίσεων για τους εργαζόμενους και αν άντρες και γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο.

Ο τομέας των τροφίμων το 2023 είχε πολύ «φτωχή» παρουσία στη λίστα μεταξύ 400 εταιρειών:  Τα starbucks είναι η πρώτη εταιρεία τροφίμων που εμφανίζεται στη λίστα στην 14η θέση, ακολουθεί η Unilever στην 17η θέση, η Coca Cola στην 19η, General mills 22η, η Hersey Company 44η, η McCain Foods 45, CoCa Cola 92η, η Kellogg 95η, η Danone 159η, η Diageo 215η, η Ferrero 275η, η McDonald’s 287η, η PepsiCo 310η, η Kerry Group 321η, και η Bacardi 329η.

Για το 2022 οι  εταιρείες που υπερασπίζονται τις Γυναίκες στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Statista, μεταξύ 400 εταιρειών, από τον κλάδο των τροφίμων συμπεριλαμβάνονται: η πολυεθνική εταιρεία Cargil βρέθηκε στην 27η θέση, η Unilever στην 59η, η McKee foods στην 60η, η Coca Cola στην 79η, η In-n-Out Burger στην 105η η Molson Coors στην 159η, η Mars στην 269η, η Hersey στην 298η, η Kellogg στην 327η, η Kraft Heins στην 359η.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο