Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων
spot_img
spot_img

28-29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Αύριο και μεθαύριο 28 και 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν παράγοντες του Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων ( επιστήμονες από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σύμβουλοι πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπρόσωποι ΜΚΟ για την προστασία των καταναλωτών και άλλοι ειδικοί) προκειμένου να μοιραστούν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές, να συζητήσουν τα καυτά θέματα Ασφάλειας των Τροφίμων και να προτείνουν συνεργασίες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών και της έρευνας για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ευρώπη.

Το φόρουμ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συνήθως από κοινού με μια διεθνή εκδήλωση. Η πρώτη έκδοση του Φόρουμ θα παρουσιάσει την πλατφόρμα και τα αποτελέσματα των FSOLabs.

Ένα σημαντικό σημείο θα είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο FoodSafety4EU (FS4EU), συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών, χαρτών πορείας και συστάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, οι στρατηγικές, οι οδικοί χάρτες και οι συστάσεις που θα παραδοθούν από το έργο θα επικυρωθούν σε θεσμικό επίπεδο, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμισή τους με τις πολιτικές της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και ενισχύοντας την εναρμόνιση των πολιτικών των Συνδεδεμένων Χωρών και των γειτονικών χωρών του Horizon 2020 με τις ευρωπαϊκές.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα